Wie gaan er vreemd? Wie gaan er vreemd?

Almeers evenement zoekt nog deelnemers

, Door Yorgos Mayenburg

Wie gaan er vreemd?

Almeers evenement zoekt nog deelnemers

Door Yorgos Mayenburg ,

Al eerder werd bekend dat Almere gaat Vreemd ook in 2010 het binnenseizoen van Almere zal afsluiten. De Meester zal weer op zijn grondvesten trillen. Maar hoe verloopt het evenement tot nu toe? Welke thema’s zijn er en uit welke hoeken komen er al inschrijvingen? Lees hier wat updates.

Almeers evenement zoekt nog deelnemers

Inderdaad werd in oktober 2009 al naar buiten gebracht dat Almere gaat Vreemd ook in 2010 doorgang vindt. Ook dit jaar zal het rariteitenkabinet het binnenseizoen voor Almere afsluiten.  Het evenement is in 2008 door Bart Rouw opgezet teneinde muzikanten uit Almere meer met elkaar in contact te brengen.
“En om een heel vette avond op de kaart te zetten en veel lol te maken,” aldus de organisator, “maar dat is vooral mooi meegenomen.”

Essentieel aan Almere gaat Vreemd is dat muzikanten samenwerken met muzikanten die ze doorgaans niet op zouden zoeken. Artiesten worden in categorieën ingedeeld (zang, gitaar, bass, drums en ‘overig’) en vervolgens in bandjes geloot. Gedurende drie maanden krijgen de gelegenheidsbandjes oefenruimtetijd in De Meester om vijfentwintig minuten stagetijd te vullen met covers.
“De covers worden bepaald volgens thema’s en daarop mag het publiek stemmen,” verklaart Bart. “De vier thema’s waaruit dit jaar gekozen kan worden zijn Fifties and Sixties, Ladies Night, Nederlandstalig en Boybands.”

En het resultaat? “Uiteraard volgt uiteindelijk een spetterend optreden, live, in de Meester,” stelt schuinmarcheerder Bart, “Met alle toeters en bellen natuurlijk!”
Inmiddels zijn er al diverse inschrijvingen binnen. Door de wandelgangen wordt gefluisterd dat er leden van Snake in the Mailbox, Sammy Jenkis, Abbey Chase en New Blues mee zouden doen.

Meedoen? Neem contact op met Bart Rouw via de AvG-hyves of mail hem. Uiteraard staat het iedereen vrij of te stemmen op zijn favoriete thema. Rock on!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland