Kom naar de finale van ‘Vers’! Kom naar de finale van ‘Vers’!

Stem de beste band naar de prijzen en eeuwige roem

, Redactie 3voor12/Flevoland

Kom naar de finale van ‘Vers’!

Stem de beste band naar de prijzen en eeuwige roem

Redactie 3voor12/Flevoland ,

Vrijdag 22 januari wordt de laatste keer geslacht! Drie voorrondes ‘Vers’, waarbij jonge, Flevolandse bandjes als vleeswaren door het publiek gekeurd werden, leverden drie finalisten op. Samen met de winnaar van de wildcard strijden zij in de zaal van De Kunstlinie voor de winst.

Stem de beste band naar de prijzen en eeuwige roem

Vers is een nieuwe bandcompetitie voor de meest 'verse' bands van Flevoland. Deelnemende bands hebben weinig tot geen podiumervaring. 3voor12/Flevoland wilde in samenwerking met broedplaats BG-22-24 deze bands een podium geven om ervaring op te doen en feedback en publiciteit te krijgen. Het geheel is ingelijst met een slagersthema: het verse podiumvlees was om te smullen, of klaar voor de slacht. Het publiek bepaalde dit door middel van stemmen met bloederige slagersbijltjes voor de bands die niet goed genoeg waren voor de finale. Dit alles met een flinke knipoog uiteraard.

Voor Little Maggie (Lelystad), The Shakedown 8 (Lelystad) en Freecoolinsky (Almere) gingen het afgelopen jaar de minste slagersbijltjes de lucht in. Het Lelystadse Soixantneuf Electrique kreeg vanwege een fotofinish de wildcard voor de finale. Ook op de 22ste bepaalt het publiek weer wie wordt geslacht en wie om te smullen is. Daarnaast zal tijdens de finale voor het eerst ook een vak-jury een rol spelen. 

Er is dit keer publieksprijs en een juryprijs te winnen. Op het spel staat een jaar lang gratis repetitieruimte in De Kunstlinie, een optreden op Club 3voor12/Flevoland in De Meester of de Underground, optredens bij De Kunstlinie en een acoustische set live op stadsradio-Almere. 

De presentatie is in handen van de Almeerse radio-dj’s van Een Blok aan je Been.

Vrijdag 22 januari, 20:00 uur, Kleine Zaal De Kunstlinie, toegang 5 Euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland