Kelly’s Vacation trapt releasejaar af

Luisteren naar Sander, kijken naar Kelly

Tekst: Tijs de Boer, Foto's: Sander de Goede ,

2010 wordt het jaar van de cd-releases. Opvallend veel Flevolandse acts hebben voor dit jaar een album aangekondigd. Afgelopen zaterdag mocht Kelly’s Vacation het spits afbijten in De Meester.

Luisteren naar Sander, kijken naar Kelly

Het laatste project van Sander Hoek, gitaardocent, bandbegeleider en brein achter rockaoke, heet Kelly’s Vacation. De band rondom de naamgevende Kelly Keet speelt nauwelijks een jaar samen maar bestaat wel uit muzikanten die hun sporen al ruim hebben verdiend. En dat was te horen op de presentatieavond van hun eerste cd.

Op een duister podium start een videopresentatie van optredens die de band het afgelopen jaar gaf. Naadloos knallen de heren en dame er live in met de beukende opener ´Try´. Kelly´s Vacation trapt hiermee het oogstseizoen van Flevoland af. Later dit jaar volgen releases van onder andere Gandhi’s Revenge, Snake in the Mailbox en Sandy Dane.

KV klinkt als geperfectioneerde, vertrouwde jaren negentig collegerock. Kelly´s strakke leren broek en dunne stem doen denken aan Ellen ten Damme, hoewel de ballad ´Love Me´ weer knipoogt naar Anouk´s ´Michel´. Sander Hoek redt de soms wat cliché rocknummers met zijn geniale gitaarbeheersing, waar zangeres Kelly Keet visueel het manlijke deel van de zaal bedient. Luisteren naar Sander dus, en kijken naar Kelly. Het perfectionisme van KV lijkt zich tegen de band te keren wanneer het zou moeten swingen bij ´I Thought You Were The One ´. Een lekker uptempo rocknummer, maar zo strak gespeeld dat ze nog nauwelijks durfden te bewegen. Zo bleef Kelly´s aanmoediging tot dansen door het publiek ook onbeantwoord. Het tekent de avond waar de muziek en het geluid – vaak een spelbreker in De Meester – perfect was, maar waar de lol van lekker muziek maken niet echt van het podium spatte.

Als Kelly’s Vacation na een dik half uur spelen door het cd-repertoire is, durven ze het aan om alvast nieuwe nummers te laten horen. Een dappere keuze die goed uitpakt want het niveau blijft constant. De druk is van de ketel nadat jarige job, drummer Remco Fransen, een vlammende drumsolo uitdeelt en er nog een aantal laatste, allerlaatste nummers volgen. Als alle cd-releases zo klinken en ogen, wordt dit een heel mooi jaar.