Drumparktroon in zomer 2010

“Blijven vernieuwen en iets toe blijven voegen”

Door Yorgos Mayenburg ,

In de laatste uitzending van Een Blok aan je Been in 2009 maakte Drumpatroon bekend dat zij in 2010 samen met Stichting Twisted en de gemeente een gratis openluchtfestival gaan organiseren. De naam? Drumparktroon. Lees hier wat je komende zomer kunt verwachten!

“Blijven vernieuwen en iets toe blijven voegen”

In de laatste Een Blok aan je Been-uitzending van 2009 (te luisteren op Stadsradio Almere) maakten de heren van Drumpatroon bekend in 2010 in samenwerking met Stichting Twisted een eendaags, gratis openluchtfestival op het gebied van hiphop en straatcultuur in Almere gaan organiseren.
“Drumparktroon gaat het heten,” aldus Gaetan van de Sande, een van de organisatoren. “Wij lopen al een paar jaar met het idee rond om dit te doen. Nu de gemeente ook enthousiast is en we extra hulp hebben gekregen van Twisted en fanatieke vrijwilligers, komt het eindelijk van de grond.”

Uit onvrede over het bestaande aanbod op uitgaansgebied in Almere kwamen Snef, G., De D. en Stefanovici ooit bij elkaar om het klagen om te zetten in daadkracht. De serie hiphopfeesten die daarop volgde eindigde in 2008, toen de Amerikaanse hiphopsterren The Beatnuts naar De Meester waren gehaald.
“Dat was heel bijzonder,” legt Gaetan uit, “en dat is ook een van de redenen dat we gestopt zijn. We willen blijven vernieuwen en iets toe blijven voegen aan het aanbod. En blijven groeien natuurlijk. Een festival met een dagvullend programma is daarvoor geschikt.”

De formule van het parkfestival is hetzelfde als Drumpatroon, maar dan in de open lucht.
“Behalve de acts zullen er deejays, Cassis, Ganzenbord, Nintendo en exposities komen.” Maar vooral van belang is dat er acts komen die nog niet eerder in Almere hebben gestaan – al zijn er nog geen namen geboekt.
“Uiteraard willen we daarbij zoveel mogelijk facetten van hiphop aan bod laten komen.”