Zwoele zomerbries tot heftige hagelstorm Zwoele zomerbries tot heftige hagelstorm

Veel getweet tijdens het Sandy Dane Festival

, Tekst: Irma Scherpenkate, Foto's: Sander de Goede

Zwoele zomerbries tot heftige hagelstorm

Veel getweet tijdens het Sandy Dane Festival

Tekst: Irma Scherpenkate, Foto's: Sander de Goede ,

Na het grote succes van het Sandy Dane Festival in november 2009, was het nu weer tijd voor een nieuwe editie van dit festival rond de Almeerse ster. Deze keer werd de avond gevuld met William Finta, Christiaan Hof, Sandy Dane en Dearworld. Heb je op Twitter nog niet genoeg gelezen over deze avond? Lees dan hier de rest.

Veel getweet tijdens het Sandy Dane Festival

Buiten De Meester was het guur en koud; laffe, natte sneeuw verpestte menig kapsel en de wind sneed langs de gezichten van de mensen in de rij. Want, inderdaad: er stond een flinke rij voor de ingang van het Almeerse Poppodium!  Sandy Dane heeft onder andere via  Twitter veel mensen (ze heeft sinds kort een officiële fanclub) opgetrommeld om naar het festival te komen.

De rest van de avond kon geen groter contrast zijn met het meteorologische theater buiten. Christian Finta, de vervanger van Future Presidents, luidde met zijn zwoele tunes een heel nieuw seizoen in. Deze singer/songwriter is niet nieuw in het muziekcircuit. Zo deed hij bijvoorbeeld de achtergrondvocalen van Nikki (X Factor). Heb je de Jillz-reclame toevallig laatst nog voorbij horen komen? Ook dat is William Finta! Alles aan deze jongeman ademt zomer. Zijn nummers klinken luchtig, dromerig en naar een warme middag in het park. Ook het uiterlijk van deze mannelijke verschijning zijn als warm – misschien zelfs heet – te beschrijven.

Ook Christiaan Hof is geen nieuwkomer, maar wel zo fris als een lentebuitje. Na nummers geschreven te hebben voor onder andere Jim en Bastiaan Ragas – niet de minste namen in Nederland – heeft hij nu een eigen repertoire opgebouwd. Met zijn debuutalbum Ze vangt me, vol toegankelijke Nederlandstalige popnummers, toert hij door het land. Terwijl Christiaan Hof de noten uit zijn gouden strotje perst, lijkt de helft van het publiek met hun mobiele telefoon bezig te zijn. Zonde, want z’n optreden mag er zijn!

Wat zijn al die mensen nou met hun mobiel aan het doen? Aan het Tweeten natuurlijk! Want ook Sandy Dane en haar fanclub hebben dit internetforum ontdekt. “Snel even zeggen dat ze begint!” En beginnen doet ze. Ze brengt stralend als de zomerzon oudere en nieuwe liedjes over het leven en de liefde ten gehore. Nieuwe liedjes? Ja ja, Sandy Dane brengt op 16 april (haar verjaardag) haar debuutalbum Beautiful and Ugly uit. Niet iedereen kan deze nieuwe nummers nog meezingen, maar het onvermijdelijke Peace, Love and Icecream kent gelukkig iedereen.

Hoe zomers en lieflijk de eerste drie acts van de avond waren, zo heftig was de afsluiter Dearworld. De beukende electrotunes sloegen in als een donderslag bij heldere hemel. Wat stonden die jongens ouderwets te knallen. Met iets wat leek op jaren ’80 industrial meets Pearl Jam, stond de hele zaal te dansen en met hun hoofden ritmisch mee te bewegen. Of had men last van het toch wel erg hoge geluidsvolume in De Meester?
Hoe dan ook: ook dit Sandy Dane Festival is weer geslaagd en de knallende afsluiter past goed in de succesformule.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland