Local Heroes: Goede sfeer, nog betere muziek Local Heroes: Goede sfeer, nog betere muziek

Sesamstraat, vadsige wijven, okselhaar, bejaarden en D-reizen

, Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto’s: Brian Morgan

Local Heroes: Goede sfeer, nog betere muziek

Sesamstraat, vadsige wijven, okselhaar, bejaarden en D-reizen

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto’s: Brian Morgan ,

Afgelopen zaterdag was Local Heroes in De Meester. Het Almeerse Solar Cruiser als headliner, Cosmic Android en Medicine Men kwamen ook optreden. Inderdaad waren de verwachtingen hoog gespannen. Lees hier of de lokale helden deze thuiswedstrijd aangrepen om smakelijk te trakteren.

Sesamstraat, vadsige wijven, okselhaar, bejaarden en D-reizen

Afgelopen zaterdag ging de voorverkoop voor Them Crooked Vultures van start. Voor een krappe veertig euro een avondje plezier bij een van de pilaren van de Stonerrock. Diezelfde avond bewees De Meester te Almere dat er voor een prima avond met puike muziek niet persé veel betaald hoeft te worden. Sterker nog: de Local Heroes-editie met Solar Cruiser was van het huis. Een charmant gebaar.

En een prima avond was het. Vooral Medicine Men, muzikaal gezien de vreemde eend in de bijt, maakte indruk met een ontspannen, maar indrukwekkende set. Het trio bestaat uit gitarist en zanger Maarten Moerland (o.a. Keith Caputo en Baby O Junk), Sanel Kadic (o.a. Land of Airplanes) en Colin Vermeulen (o.a. Supermannen en invaldrummer voor Kane) en haalt, volgens hun MySpace, inspiratie uit Sesamstraat, vadsige wijven, okselhaar, bejaarden en D-reizen. In ieder geval trakteerden de heren hun bezoekers op vette nummers vol originaliteit, variatie en leuke hooks.

Qua muziekgenre zaten Solar Cruise en de Amsterdammers van Cosmic Android meer op één lijn. Regelrechte stoner, waarmee charmante melodielijnen zich door herhaling aan het geheugen opdrongen: heerlijk! Cosmic Android hamerde riffs en akkoorden op een vuig lendentempo de buis van Eustachius in. Een expressieve set en een evenzo sprekend gezicht van gitarist Paul Geerts waren het gevolg: zijn mond playbackte wah-wah-solo’s tot in detail.

Toch waren de ogen vooral gericht op Solar Cruiser. Sinds de ex-loco’s Jeroen en Regis deze band met Sanel Kadic (o.a. van Land Of Airplanes) begonnen, worden ze nieuwsgierig in de gaten gehouden. In het publiek waren diverse muzikanten uit andere bands aan te wijzen. Vermoedelijk omdat deze Local Heroes de eerste thuiswedstrijd was met de vierde man Jack Hulk, die zich zomer 2009 bij de band voegde voor extra gitaargeluid. Het resultaat? Een geluid als een stenen muur, hypnotiserende nummers die de avond als een wals asfalteerden.

Paljas van de avond was het intermezzo. Zowel Solar Cruiser als Medicine Men sloten hun optreden af met een knipoog: “Maestro: Guns N’ Roses”. Ironie die onbeantwoord bleef; beide optredens werden opgevolgd door Welcome To The Jungle. Een gimmick die de portie gratis stoner alleen maar fijner maakte.

Al met al was deze Local Heroes-editie er een om niet te missen. Goede sfeer, nog betere muziek: prettig toeven. En gelukkig werd de avond afgesloten door een bekende stem; het was niet Dylan die aan hemelpoort klopte.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland