Geen ballades bij Circle J, wel doedelzakken Geen ballades bij Circle J, wel doedelzakken

Weekend Warriors crashen in De Meester

, Tekst: Tijs de Boer; foto’s: Sander de Goede

Geen ballades bij Circle J, wel doedelzakken

Weekend Warriors crashen in De Meester

Tekst: Tijs de Boer; foto’s: Sander de Goede ,

In de aanloop naar hun derde cd-release – Weekend Warriors – van komende week, deed de Utrechtse Punk/Folk band Circle J zaterdag De Meester aan. De kou trotserende aanwezigen ontdooiden net op tijd voor een klein feestje.

Weekend Warriors crashen in De Meester

Publiek of geen publiek, de heren en dame van Circle J gooien gelijk de beuk erin. Met hun ronkende punk en – voor het eerst op hun nieuwe cd – een heuse doedelzak. Buiten is het min zoveel, dus de binnendruppelende liefhebbers moeten nog even op temperatuur komen en houden afstand. De Utrechtse rebellenclub grossiert ondertussen in aanstekelijke punknummers overgoten met een Iers aandoende folk-saus. Noem het maar hiep-hiep-hoera-muziek waar zowel metalheads als kleine kinderen vrolijk van worden. Een vergelijking met de Dropkick Murphy’s is (te) gauw gemaakt. Met een vrolijk piratennummer brengen ze de eerste voetjes van de vloer. De toon is gezet.

'En dan nu een ballade,’ klinkt het kalmerend, maar na drie rustige akkoorden gaat Circle J alsnog los met Mary, een razend punknummer met hyperventilerend fluitwerk. Niet veel later worden we opnieuw op het verkeerde been gezet: ‘En dan nu een échte ballade, voor de meisjes. Vooruit!?’

Weer komen we bedrogen uit en kunnen we beter inhaken en rondtollen op J’s staccato drieakkoordenpunk. Twee nummers verder: ‘Een liefdesliedje dan? Voor morgen: Valentijnsdag?’ Nee! De Meester wil dansen, al was het maar om warm te worden. De beloofde ballade blijft uit, maar met de vrolijke inhaakmuziek wordt het wel een heel klein beetje carnaval in Almere.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland