Bij wijze van spreken aaien Bij wijze van spreken aaien

Eerste editie Make Music Live nodigt uit tot vervolg

, Tekst: Yorgos Mayenburg; foto's: Jan-Bart Gouvernante

Bij wijze van spreken aaien

Eerste editie Make Music Live nodigt uit tot vervolg

Tekst: Yorgos Mayenburg; foto's: Jan-Bart Gouvernante ,

Nog wel eens gedacht aan 2 Meter Sessies? De Almeerse muziekwinkel Nederland Muziek wel. In zo’n zelfde ongedwongen, kleine setting organiseren zij Make Music Live. In de winkel, regionaal talent op aaibare afstand. De aftrap is genomen door Jessy & de Pattynama’s. Lees hier hoe de eerste editie verliep…

Eerste editie Make Music Live nodigt uit tot vervolg

Make Music Live is een nieuw initiatief van Nederland Muziek – dealer in instrumenten en geluidsapparatuur. Om de band met de lokale en regionale scene wat aan te trekken stelt de muziekwinkel kennis en apparatuur beschikbaar voor een instore optreden dat herinnert aan Jan Douwe Kroeske en zijn 2 Meter Sessies.
“We hebben gekozen voor een Abby Road-achtige opstelling,” aldus initiator Jan-Bart Gouvernante.
In een landschap van duizend-en-een speakers staan de instrumenten opgesteld tussen een vierkant hoefijzer van bioscoopstoelen. Geen podium dus, maar tastbaarheid. De kleine, voorzichtige sfeer voelt direct prettig.
“Je kunt ze bij wijze van spreken aaien,” zegt Gouvernante niet zonder trots.
Videocamera’s gluren intussen, de opnameapparatuur hunkert.

“Nog een bakkie en een laatste peuk en dan beginnen?” oppert technicus van de avond Rempe Kooij, waarmee de spreekwoordelijke kat uit de boom gekeken wordt. Komt er nog meer publiek? Hoe zal het verlopen?
De eerste  Make Music Live zal worden gespeeld door Jessy & de Pattynama’s.
“We zijn per e-mail gevraagd omdat we positief waren opgevallen de laatste tijd,”  legt gitarist Jeffrey uit, terwijl hij zijn spierwitte Les Pauls vastpakt. “Maar we kopen hier eigenlijk ook altijd onze spullen.”

Jessy & de Pattynama’s speelt een stevige, maar prettige set van een uur. Daarin komt uiteraard ook de Nailpin-cover Worn Out voorbij – een nummer dat inmiddels bij deze band hoort. Als grapje laten de mannen ook Jacksons Billy Jean overlopen in Europe’s Final Countdown. In deze ongedwongen setting is blijkbaar alles mogelijk.
Hoewel het eigen nummer The Dark niet vlekkeloos verloopt, zijn de tegen elkaar inspelende gitaarriffs wel erg verleidelijk. Een fijne plaat die smeekt om studiowerk. Iets dat wel meer eigen nummers doen.
“We zijn wel aan het kijken of we iets kunnen opnemen,” licht frontman Guido na het optreden toe. “We kennen iemand die thuis materiaal heeft. Misschien dat we van de zomer iets kunnen gaan doen.”
Vanuit de winkel wordt het optreden regelmatig door mensen bekeken, maar de bereidheid om er rustig voor te gaan zitten is wat klein. Deze eerste sessie doet daardoor misschien niet heel erg druk aan; romantisch is het absoluut. Het kleine, tastbare karakter van dit concept nodigt uit tot vervolg.

Kortom, het was even aftasten. Maar het ongedwongen en tastbare optreden van Jessy & de Pattynama’s wekt verwachting voor de volgende Make Music Live. Een paar keer per jaar een pareltje op vrijdagavond. Houd de agenda in de gaten!Voorlopig postscriptum:

Zodra er geluid- of beeldmateriaal gepubliceerd worden, zal een en ander aan de recensie worden toegevoegd.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland