Wie is Wesley de Peuter?

"Mijn dagelijkse bezoekjes aan het kleine kamertje zijn inspirerend"

Door Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Wesley de Peuter.

"Mijn dagelijkse bezoekjes aan het kleine kamertje zijn inspirerend"

Wesley de Peuter (1987) heeft in juni 2010 een omslag in zijn muziekspecialisatie gehad. Zijn slaggitaarspel verruilde hij voor het bassen. De bassist van Tribal Spirits gaf te kennen een andere droom te willen verwezenlijken, en Wesley voelde zich geroepen de lege plek op te vullen. De band maakt ‘heavy trash metal’, een titel die bedacht is door de zanger en oprichter van Tribal Spirits.

Mensen maken niet snel indruk op deze Lelystedeling, dus van grote helden is geen sprake. Hoewel Wesley lange tijd in Almere heeft gewoond, is zijn verhuizing naar Lelystad hem uitermate goed bevallen. Hij woont daar nu met zijn vriendin, haar drie kinderen en Joris de hond.
Naast muziek houdt hij nog van alles wat met auto’s te maken heeft. Het knutselen eraan, het rijden erin, niets is te gek. Hoewel hij een diploma heeft van MMZ4, droomt hij stiekem van een carrière in de auto’s. Overduidelijk een veelzijdig persoon, dus reden genoeg om Wesley eens aan de tand te voelen.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Het havengebied in Lelystad nabij Batavia stad. Daar kun je lekker uitwaaien op de dijk.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Ik ben totaal geen kroeghanger, maar als ik moet kiezen: Le Cameleon in Almere Stad.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
De vind de Supermannen erg goed. Ook de mannen van Land of Airplanes hebben hun strepen verdiend. Waren die trouwens gestopt of opnieuw begonnen?

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Geen idee om eerlijk te zijn. Volgens mij is er diversiteit genoeg binnen de scene, en krijgen alle stijlen genoeg ruimte. Alles wat met metal te maken heeft, wordt met regelmaat ontweken, maar dat is niets nieuws.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik ben geen hater, respect aan iedereen.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Mijn dagelijkse bezoekjes aan het kleinste kamertje zijn behoorlijk inspirerend zo nu en dan.


Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Je kan beter spijt hebben van dingen die je wel gedaan hebt, dan spijt hebben van dingen die je niet gedaan hebt.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben werkzaam in een gezinsvervangend tehuis waar ik werk op een groep verstandelijk gehandicapten van hoog niveau. Een leuke jonge groep pubers met een hoop uitdaging.

Verder heb ik thuis 3 kinders zitten en een vriendin en dat draait ook gewoon door.
Verder lekker met de hond naar het bos wandelen en uitwaaien op de dijk.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Nou ik hoop dat wij wat toevoegen! Tribal Spirits is niet zo heel actief in Flevoland de laatste periode. Als we wat toevoegen, is het sowieso een hoop herrie. Maar da's een doornsnee metal-stoer antwoord.

Van een afstandje zijn we misschien een doorsnee metalband met die attitude, maar als je in detail gaat kijken doen we alles precies zoals wij het willen, en proberen we innovatief te zijn in wat we doen. We durven te experimenteren en ik zie ons daardoor juist niet als een doorsnee metalband. We kiezen nooit de makkelijkste weg.
 
Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ik vind JuizeFM helemaal de shit. Lekker flowen en beats luisteren. Hiphop en R&B kan best rustgevend zijn tussen alle metalherrie. Ook Lady Gaga kan ik waarderen.

En, hoe is het verder?
Verder is alles flex hier. Ik vind het leuk om op deze manier iets over mijzelf te kunnen vertellen en mensen een andere kant meer te kunnen laten zien dan enkel die kale met die baard.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik heb vreselijke aandrang en ga mijn moment van inspiratie in het kleine kamertje dus opzoeken!