Wie is Maurice Bolier?

"Beetje zelfverheerlijking kan geen kwaad"

Door Danitsja Koster ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Maurice Bolier.

"Beetje zelfverheerlijking kan geen kwaad"

Maurice Bolier, de frontman van Vine Yard, houdt zich voornamelijk bezig met muziek. Dan kan deze inleiding heel kort worden: hij zingt en speelt gitaar. Maar er is toch echt nog wat meer over deze charismatische jongeman te vertellen.
Maurice werd eind jaren 80 geboren in Enkhuizen. Met zijn ouders verhuisde hij naar Ketelhaven, vlak buiten Dronten. Als jochie kwam hij in aanraking met onder andere The Offspring, Blink 182 en Green Day. Dit zette hij het liefst op tijdens de lange middagen op zijn slaapkamer waar hij veel met Lego en K’Nex speelde. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met zijn band, school en zijn lieve vriendin Eline.
Momenteel woont hij nog bij zijn ouders, maar mocht het lukken om te gaan studeren in Tilburg, dan verlaat hij het mooie Flevoland. Al vermaakt hij zich hier prima. Hij krijgt veel vrijheid thuis en kan zijn dagen vullen met gitaar, zang en een beetje piano. Heel soms wil hij zich ertoe zetten om te voetballen, want dat is ook een hobby van Maurice. Daarnaast zijn loempia’s en broodjes kebab de steunpilaren in zijn leven. Hoog tijd om Maurice eens aan de tand te voelen!Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Underground in Lelystad. Toch wel een beetje homeground voor ons.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Ik denk dat ik geen stamkroeg heb. Ik kom wel het meest denk ik in La Vie in Dronten.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Pfoe lastig. Natuurlijk zou ik voor mezelf kiezen nu. Beetje zelfverheerlijking kan geen kwaad. Maar verder vind ik Take-Away en Shakedown 8 goed, dat is allebei dope.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Lastig, de meeste bandjes waar wij mee hebben gespeeld zijn nu wel uit elkaar. Maar als ik mag kiezen uit een van die bands zeg ik El Tigre.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ehm, Tokio Hotel.. Sorry maar nee, ze zijn te gemaakt.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Enkele bands die mij geïnspireerd hebben zijn The Explosion, Dead to Me, the Clash, the Who, One Man Army, Against Me.. en nog vele anderen. Buiten dat zijn de dingen die ik in het dagelijks leven meemaak natuurlijk een bron van inspiratie.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Dromen mag, maar wees daarnaast vooral ook eerlijk voor jezelf.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik speel gitaar en zing in de band Vine Yard, en verder studeer ik nu aan de Vavo (volwassen havo - red.). Daarbuiten niet zoveel, muziek is wel mijn voornaamste interesse om het zo maar te verwoorden.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik speel in de band Vine Yard, Flevolandse band. Dat behoort toch ook tot de Flevomusicscene?

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ehm, dat is een lastige, meestal kom ik er wel voor uit. Snoop Dogg misschien? Weet niet of dat beschamend is, gewoon relaxte muziek. Ook kan ik soms best naar klassiek luisteren, haha.

En, hoe is het verder?
Relaxed!

Wat wil je verder nog kwijt?
Vineyardleavebehind.hyves.nl
Luister onze tracks en laat ons weten wat je ervan vindt.