Wie is Jan-Bart Gouvernante? Wie is Jan-Bart Gouvernante?

“Veel is goed”

, Door Danistja Koster

Wie is Jan-Bart Gouvernante?

“Veel is goed”

Door Danistja Koster ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Jan-Bart Gouvernante.

“Beetje eenzijdige verhouding”

In 1979 werd Jan-Bart 'Chef' Gouvernante geboren. Na Sociale Wetenschappen richting Bedrijfskunde en de 'Opleiding des Leves' is Jan-Bart terecht gekomen als verkoper bij Nederland Muziek. De muziekminnende Flevolander kent deze duizendpoot als bassist van Snake in the Mailbox, Rockaoke, Freecoolinsky en als organisator van Make Music! Live

Op zijn tiende hield Jan-Bart zich voornamelijk bezig met Lego en buiten voetballen. Een typisch jochie van zijn leeftijd. Op zijn twintigste was hij naar eigen zeggen voornamelijk onnozel. Zijn liefde voor muziek ontstond ergens tijdens deze drukte; een voorbode van zijn huidige schema. Hoog tijd om deze druk bezette man eens de vraag te stellen: Wie is Jan-Bart Gouvernante?

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Thuis

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Backstage bij de Meester en de bar bij Ad Smit.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Elise de Koning. Ongeveer 17 jaar oud en een dijk van een stem. Al onder de hoede genomen door jazz-zangeres Deborah Carter. Heeft enorm veel potentieel!

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Het feit dat het leeft. Er wordt altijd een (naar mijn mening zeer) oneerlijk vergelijking gemaakt met Amsterdam en Utrecht. Die scène is zo anders, valt niet mee te vergelijken. In ieder geval gebeurt er genoeg op muziekgebied in Flevoland. Het enthousiasme van enkelen zou wat meer overgedragen mogen worden aan een grotere groep geïnteresseerden.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Geert Wilders

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Live muziek bezoeken, nieuwe artiesten en apparatuur ontdekken.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Een wijs man weet dat wat ver is, ook dichtbij te vinden is.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Dagelijks leven bestaat uit werken bij Nederland Muziek en bezig zijn met muziek maken.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Hopelijk enthousiasme om muziek te maken en inspiratie om verschillende dingen te ontplooien. Ik speel pas betrekkelijk kort een instrument maar doe al enorm veel en op een steeds serieuzer niveau. Als je doorzet en hard werkt, is dat voor iedereen mogelijk!

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Rockaoke is toch wel echt rock. Mijn liefde voor mid jaren 90 gangster rap zal bij die doelgroep niet altijd in de smaak vallen. Mijn muzikale smaak loopt sowieso uiteen van stevige rock en metaal tot soul, jazz en r&b.

En, hoe is het verder?
Veel is goed.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland