The Wannabees in de Dromedaris

Bekende nummers, maar dan wel leuk

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

Afgelopen weekend hielden De Meester en De Dromedaris een groots feest om het nieuwe jaar in te luiden. I Wannabee & The Wannabees stond op één van de podia. Lees hier hoe.

Bekende nummers, maar dan wel leuk

Sommige muzikanten zouden dood gaan van verdriet als mensen zouden lachen om hun muziek. Gelukkig zijn er ook muzikanten als de Huizense I Wannabee & The Wannabees, die zichzelf niet te serieus nemen en de draak steken met de gevestigde orde.
De band is bekend geworden als coverband, en heeft ondertussen het repertoire uitgebreid met een aantal eigen nummers. Afgelopen zaterdag sloten zij de avond af in De Dromedaris, op het feest wat de studentenkroeg samen gaf met De Meester ter ere van het nieuwe jaar.
Vanaf de eerste noot zie je dat de leden van The Wannabees verschrikkelijk veel lol hebben in hun vak. Ze maken er een show van. Drummer Cor, de clown van de band, dubbel zo veel. Met covers van Doe Maar, Robby Williams, Sinead O'Connor en Guus Meeuwis weten ze het publiek naar hun hand te zetten. Één van hun strerkste covers is het nummer Sonne, van Rammstein, wat zij omgedoopt hebben naar Zonnebrand. Alle covers zijn volgepropt met sterke gitaarriffs, stevige basspartijen en keihard drumwerk. Toch kreeg de zanger het even benauwd bij het strakkere broekje van Meeuwis. De vertolking van Het Is Een Nacht werd rauwer naarmate het nummer vorderde.
De eigen nummers van de band zijn vaak muzikaal wat rustiger en voorzien van de meligste teksten. Een kreet om een gekookt ei, een scheldkanonnade jegens een niet nader benoemde flop, een ode aan junkfood en de terechtwijzing van een drummer die constant zijn bekkens vergeet zijn onderwerpen die voorbij komen.
Een kritische noot bij de band is het ontbreken van een tweede gitarist. Hoewel het trio zeer sterk op het podium staat, ontbreekt het aan power zodra gitarist Peter iets anders moet doen dan akkoorden slaan.
Het publiek merkte hier gelukkig niks van. De band werd zelfs geëerd met een moshpit van studiepubers.