The Sound Of The Rock N Roll Underground in De Meester The Sound Of The Rock N Roll Underground in De Meester

Mannen met goed haar, geniale muziek en een zichtbaar aanwezige penis

, Tekst: Heleen Wever; foto's: Bartjan Nieuwerf

The Sound Of The Rock N Roll Underground in De Meester

Mannen met goed haar, geniale muziek en een zichtbaar aanwezige penis

Tekst: Heleen Wever; foto's: Bartjan Nieuwerf ,

Voor wie niet vies is van het hippe gitaarwerk stond afgelopen zaterdag The Sound Of The Rock N Roll Underground in Almere. De toer is een samenwerking tussen Suburban Records, boekingskantoor SOZ Concerts, Kink FM en Quadrofoon Records en die promoten vier bands die zestien Nederlandse podia onveilig maken. Lees hier hoe het in poppodium De Meester verliep.

Mannen met goed haar, geniale muziek en een zichtbaar aanwezige penis

Het is zaterdagavond in poppodium De Meester als er vier interessante bands op het programma staan: The Sound Of The Rock N Roll Underground. Een toer die is opgezet door samenwerking tussen Suburban Records, boekingskantoor SOZ Concerts (waar onder andere Supermannen, Peter Pan Speedrock en het Beukorkest bij zitten), Kink FM en Quadrofoon Records. Vier bands die Nederland samenvatten in zestien optredens. De kick-off van deze unieke toer was 4 november in Paradiso en kreeg al redelijk wat aandacht. Shaking Godspeed deed bijvoorbeeld een optreden in De Wereld Draait Door. Veel te verwachten van de avond, kortom, al leek Almere een vakantie van De Meester te hebben genomen.

Desalniettemin geven de bands flink gas op zaterdagavond. De ‘gastjes’ van de Paceshifters zou je in eerste instantie omschrijven als aandoenlijk, met hun donkere krullenbolletjes en geringe lengtes. Totdat ze hun strot opentrekken en de muziek eruit knalt. Rauwe, pure en energieke rock-’n-roll met sublieme instrumentale stukken.
Maar de verrassing van de avond komt in de vorm van Sunnpimp, een band met een zeer excentrieke frontman. In witte maillot, rode panterkamerjas en met verkeerd om zittende, duidelijk zichtbare pruik op rolt hij door de zaal. Zijn bierbuik beweegt ‘subtiel’ mee op de muziek. De muziek is op zich goed te doen, maar je moet wel de zanger en zijn duidelijk zichtbare apparaat tolereren. Een apparaat waar hij overigens veelvuldig aan zit, wellicht ter ondersteuning van de hoge noten.

Onze zuiderburen worden deze avond ook vertegenwoordigd en Charlie Jones’ Big Band doet dat met verve. De mannen zetten een geniale bluesrockset neer. De zanger heeft een doordringend stemgeluid en kijkt af en toe zo getergd dat je hem wat liefde zou willen geven. Zelfs een akoestisch nummer in het midden van de zaal weten deze aantrekkelijke heerschappen kracht en opbouw mee te geven.

Shaking Gosdpeed is de grootste naam en daarom de afsluiter van de avond. De drie heren hebben net hun debuutplaat ‘Awe’ uitgebracht. De klassieke blues rock ’n roll zit goed in elkaar. Hun gebruik van een orgel wordt echter niet door iedereen gewaardeerd, maar wat spelen deze mannen vol overgave.

Al met al is dit een prachtige avond, met steengoeie bands die ondanks het gebrek aan animo stuk voor stuk vol overgave voor de muziek gingen. Voor iedereen die het gemist heeft is er hoop: op 22 januari staan al deze bands in de Underground te Lelystad. Komt allen en geniet van de rock-’n-roll!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland