Shakedown 8 als vanouds goed

“Wie het slechtst danst, krijgt een shirt!”

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Melissa Duijn ,

Afgelopen weekend hielden De Meester en De Dromedaris een groots feest om het nieuwe jaar in te luiden. The Shakedown 8 stond op één van de podia. Lees hier hoe.

“Wie het slechtst danst, krijgt een shirt!”

Vraag het aan ieder willekeurig persoon op straat en die zal beamen dat het heerst. Griep, wordt er dan bedoeld. Zo ontkwam ook Land of Airplanes-frontman Chris Kikic niet aan de ziekte, waardoor hij verstek moest laten gaan bij wat het comeback-optreden zou moeten worden, afgelopen zaterdag in De Meester.
Wat dus resulteerde in een telefoontje aan Daniël Tak, de welbekende frontman van The Shakedown 8. Een dag later staat de rockabilly-ska-blues formatie op de planken, tijdens de jaaropening van het poppodium. Ondertussen het derde optreden in nieuwe formatie, al merk je er helemaal niks van. De band is op elkaar ingespeeld en het loopt lekker door. Vooral de accordeon van Sjaak Kooij springt in het oog en het oor.
Zanger Tak: “Ja, bijzonderheden... Het ging gewoon goed. Aan onze kant wat rommelig, omdat we er niet echt op voorbereid waren, maar dat bleef op het podium, voor zover ik weet. We speelde lekker, het publiek deed leuk mee. We deden ook een nieuw nummer, wat we al een keer in Dronten hadden uitgeprobeerd. Moet nog wat aan geschaafd worden, maar ging wel goed.”
Dat is ook gelijk de crux van de avond. Het ging gewoon goed.
Een noemenswaardigheid is wel de ludieke t-shirtactie van de heren. Bij ieder optreden wordt er één shirt weggegeven aan het persoon wat het meest waardeloos danst. Een dubieuze eer, maar wel één die met een lach in ontvangst wordt genomen.
De band is, naar eigen zeggen, druk bezig met nieuw materiaal. De hoop is om medio zomer een ep uit te brengen. Iets om in de gaten te houden.