Rauwe hiphop met een gouden randje in Podium de Meester Rauwe hiphop met een gouden randje in Podium de Meester

Naast Zoiezo en De Blocq ook Rico en Blaxtar van de partij

, Tekst en foto´s: Melissa Duijn

Rauwe hiphop met een gouden randje in Podium de Meester

Naast Zoiezo en De Blocq ook Rico en Blaxtar van de partij

Tekst en foto´s: Melissa Duijn ,

Terwijl buiten een wolkbreuk van sneeuw lijkt losgebarsten, komt de Meester pas langzaam op gang als een diesel motor. Maar oef, wat ging het hard toen het eenmaal liep. ZoieZo, Blocq van Kuffeler en Sticks & A.R.T. verzorgde een avond vol rauwe hip hop, lekkere flows en dikke beats met een goud randje in Podium de Meester.

Naast Zoiezo en De Blocq ook Rico en Blaxtar van de partij

Terwijl buiten een wolkbreuk van sneeuw lijkt losgebarsten, komt de Meester pas langzaam op gang als een dieselmotor. Maar oef, wat ging het hard toen het eenmaal liep. ZoieZo, Blocq van Kuffeler en Sticks & A.R.T. verzorgde een avond vol rauwe hip hop, lekkere flows en dikke beats met een goud randje in Podium de Meester.

ZoieZo mocht het spits afbijten; een de 3-mans hiphop-formatie uit naar eigen zeggen ook uit het “verre oosten”. Deze jongens, afkomstig uit de hiphop-woestenij Zwolle, zetten gelijk flink de toon met zware, duistere beats en rappe tongen. Hun debuutplaat heet 'Lief zijn zie mama' en lief waren ze zeker. Ze gaven het publiek waar ze voor kwam: een vette hiphop-show. Zit er hiphop-zaad in de Zwolse grond, krijgen ze hiphop met de paplepel ingegoten of krijgen ze flow les op de basisschool in Zwolle? Je vraagt het je bijna af.

Na ZoieZo was het de beurt aan de Blocq van Kuffeler. Zonder Kapthijn aan het roer, stond deze formatie alsnog als een huis. De nummers van De Blocq maakten dit optreden tot een dynamisch geheel. Joint Venture is tevens de titel van de vers uitgebrachte mixtape van De Blocq en blijkt een regelrecht succes te zijn.

Toen was het de beurt aan de grote namen: Sticks en mede-fakkelbrigadier A.R.T. Geheel in stijl met jas aan en tas mee, betrad Sticks het podium. Deze man is een held en zet meteen een nummer in van zijn nieuwe album: Alledaagse Waanzin. Het publiek kwam los en bier vloog door de zaal terwijl Sticks verder flowde op de manier waarop hij dat alleen kan. Onder luid gejuich kwam Opgezwolle kompaan Rico na drie nummers het podium op. De cirkel was compleet. Niet dat Sticks en A.R.T. te kort schoten, maar meer omdat de stemmen van Rico en Sticks ouderwets goed samen klonken. Toen het oudere materiaal van Opgezwolle werd ingezet, moest je wel springen. Anders was je een gekke Gerrit/Gerda. Een grappige onderbreking was het bezoek van rapper Blaxtar, die 'toevallig' in de buurt was en 'toevallig' een track bij zich had en 'toevallig' zin had om een nummer mee te doen. Al met al was het een avond vol verassingen en ook oude vertrouwde factoren. Sticks en Rico, helden, een gouden duo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland