Nieuwe Freecoolinsky knalt van het podium

Van achtergrond muziek tot avondvullend spektakel

Tekst: Bart Rouw ,

Afgelopen weekend hielden De Meester en De Dromedaris een groots feest om het nieuwe jaar in te luiden. Freecoolinsky stond op één van de podia. Lees

Van achtergrond muziek tot avondvullend spektakel

Voor de opening van het nieuwe jaar, afgelopen zaterdag, hadden De Meester en De Dromedaris de handen in één geslagen. Dit bracht het aantal podia naar drie stuks.
In het studentencafe De Dromedaris begint Freecoolinsky de avond met een gedicht. Iets wat ongewoon lijkt, totdat je beseft dat Justin “Logos” Samgar één van de nieuwe frontmannen is. Na het gedicht wordt er een intro ingezet die niet zou misstaan aan het begin van een spaghetti-western. Langzame, weemoedige trompet en opbouwende energie. Clint would approve.
Nu is energie sowieso iets wat er van het optreden afspettert, al vanaf de eerste seconde. Dit komt, deels, door de samenwerking met de verschillende rappers. Echter, de band zelf heeft ook meer pit dan voorheen. Trompettiste en sexy achtergrondzangeres Stephanie vind dat het komt doordat de band tegenwoordig meer durft. “We waren in het begin wat onzeker. Nu doen we gewoon wat ons leuk lijkt.” Wat dus jazz, funk, lichte rock en soul beslaat. De mix komt zeer goed tot zijn recht. De avond is tevens het debuut voor toetsenist Louis Ramiro, wie een echte aanwinst blijkt te zijn.
De verschillende mc´s die de vocalen verzorgde deze avond zijn Logos, Roland Bron, DRT en Yo. Toch is een eervolle vermelding voor de raps van Daniël van der Zee en Chedi Ben Mansour op zijn plek. De Softies-zanger staat bekend als sterk vocalist, maar voor Ben Mansour was het een unicum, iets wat hij hopelijk doorzet.
Al met al was het een knallend optreden waar je bij had moeten zijn.

Heb je Freecoolinsky gemist? Ga dan eerst even tien minuten in een hoek staan, met je gezicht naar de muur, en zet daarna 28 januari in je agenda. Want dan staan ze in de BG-22-24.