Medicine Men experimenteert met De Meester

Medicijn met psychedelische invloeden

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Melissa Duijn ,

Afgelopen weekend hielden De Meester en De Dromedaris een groots feest om het nieuwe jaar in te luiden. Medicine Men stond op één van de podia. Lees hier hoe.

Medicijn met psychedelische invloeden

De mensen die niet aanwezig waren, zullen nu denken:  “Hè? Ik heb Medicine Men helemaal niet op de flyer/poster/website zien staan.” Dat klopt. Eigenlijk zou Land of Airplanes weer terug naar het podium keren, maar helaas was vocalist/gitarist Chris Kikic ziek. Er moest een vervanging gezocht worden en dan valt de keuze snel op Medicine Men, waar de overgebleven leden van Land of Airplanes ´toevallig´ deel van uitmaken.

Qua muziek zit Medicine Men goed in elkaar. Experimentele rock met vreemde psychedelische trekjes waarvan je als luisteraar zelf high wordt. Vreemd wordt hier niet nadelig bedoeld, het gaat de heren juist ontzettend goed af. De aparte tempowisselingen en maatwisselingen brengen weer wat nieuws naar de Flevolandse muziekscene. De connectie met het publiek was helaas ver te zoeken. Slechts een fout grapje aan het begin van het optreden en daarna helemaal niets meer.

Al met al een goed muzikaal begin voor Medicine Men in 2011. De vraag blijft natuurlijk wanneer de lang verwachte comeback van Land of Airplanes gaat plaats vinden, maar niet getreurd. Dat zal vast niet heel lang duren.