Jaya the Cat laat De Meester dansen

Ja, ja! Het was feest!

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Melissa Duijn ,

Afgelopen weekend hielden De Meester en De Dromedaris een groots feest om het nieuwe jaar in te luiden. Jaya the Cat stond op één van de podia. Lees hier hoe.

Ja, ja! Het was feest!

Als er één band is, die een feestje kan bouwen. Ach, dat zijn er wel heel veel, maar Jaya the Cat is er zeker een van. De muziek van deze band wordt het best omschreven als het liefdeskindje van ska en rock, maar is opgevoed door meneer reggae. Harde gitaarriffs worden gecombineerd met een swingende keyboard, stuiterende bass en afgemaakt met een klassieke reggae/ska drumlijn. Dat is Jaya the Cat.

Vanaf de eerste noot was het raak in de “grote” zaal van De Meester. Dit was waarschijnlijk deels te danken aan The Shakedown 8 die hiervoor op hetzelfde podium stond, want de sfeer zat er goed in. De soms wat ludieke teksten van de band, een ode aan de kater en een treurig lied over een bar die dicht gaat, zijn slechts twee voorbeelden die zorgden voor een avond waar iedereen lacht en geniet van hetgeen waar het deze avond allemaal om gaat: muziek! Het publiek deed met alles mee wat de frontman voorstelde en tijdens het optreden waren er ook volop mosh pits.

Een goeie band, altijd in voor een feestje. Het publiek deed mee met alles wat er gevraagd werd, maar dat was dan ook het enige dat de band deed aan communicatie. Op sommige momenten leek de band een beetje gehaast.

Mochten er mensen zijn die Jaya gemist hebben: 26 februari aanstaande staan ze in de Underground, te Lelystad. Ook daar zal het gegarandeerd een feestje worden!