Boef en de Gelogeerde Aap komen met bananen en kattenkwaad

Hier komt de aap uit de mouw

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Melissa Duijn ,

Afgelopen weekend hielden De Meester en De Dromedaris een groots feest om het nieuwe jaar in te luiden. De Boef en de Gelogeerde Aap stond op één van de podia. Lees hier hoe.

Hier komt de aap uit de mouw

De winnaars van De Grote Prijs 2010 in de categorie hiphop konden niet ontbreken om het muzikaal jaar 2011 te openen. Dit ging gepaard met een hoop dreunende dubstep beats van Boef, en schitterende spoken-word poetry en bananen van de Aap.

De Aap ging eens logeren bij Boef in Tilburg en maakten vervolgens samen wat beats. Oorspronkelijk waren het ontzettend verschillende beats; van hiphop tot drum 'n bass en van electro tot lounge. Toch duurde het een jaar of twee tot ze uitkwamen op de sound die wij nu van hen kennen. Een kruising tussen rauwe hiphop, loeiharde dubstep en electro waar haren van overeind gaan staan. Dit maakte zij in de kleine zaal van De Meester ook waar. Prachtige gesproken intro’s van de Aap gingen over in mooie rap teksten en dat allemaal perfect getimed op het bastaardkind wat zij hun muziek noemen. Het publiek was vanaf de eerste noot ontzettend enthousiast en het was dan ook stampvol in het kleine rokerige zaaltje.

Het begin van 2011 wordt waarschijnlijk een pracht jaar voor deze heren.  Het eerste deel van het jaar is de agenda al helemaal volgeboekt en staan ze onder andere op Noorderslag en in Paradiso. Moge dit lang doorgaan en snel weer terug komen naar de polder!