Blaudzun op volgepakt podium tijdens Stille Nacht Festival

Brown Feather Sparrow: grote kerststal met engelenkoor

Tekst: Nico Reinders; Foto´s: Nico Reinders en Hans Schuurmans ,

Vanwege een dik pak sneeuw was het zaterdag 18 december ook in Lelystad stil. Behalve in de Underground. Hoewel de titel, ‘Stille Nacht Festival’, anders deed vermoeden, waren op meerde plekken in het complex mooie acts te beluisteren.

Brown Feather Sparrow: grote kerststal met engelenkoor

Ondanks de problemen op de weg waren veel mensen afgekomen op de programmering, en de voor de gelegenheid met glühwein en Grand Prestige (zwaar donker bier) uitgebreide barassortiment.

Om negen uur ’s avonds begon op het podium de Brown Feather Sparrow hun kerstverhaal; Het podium was omgebouwd tot een grote muzikale kerststal, compleet met engelenkoor, ezel, schaap en alles wat daar verder bijhoort. Tegelijkertijd waren in de tot huiskamer omgebouwde oefenruimtes intieme optredens van The Secret Love Parade en I Am Oak voor maximaal 30 personen.

Het optreden op het hoofdpodium werd gevolgd door een akoestische set van El Pino & The Volunteers in de Foyer. Leuk, maar wel een beetje jammer dat de band maar door een klein deel van het publiek te zien was. De heren zaten namelijk en kwamen daardoor niet boven het publiek uit.

Vervolgens kwam Stevie Ann ten tonele om met een volledige band haar nummers ten gehore te brengen. In de tussentijd waren de huiskamers omgebouwd en gaven de singer-songwriters, Kim Jansen en Tommy Ebben (Praise The Twilight Sparrow was wegens familieomstandigheden gecanceld) een sfeervolle show.

Na Stevie Ann was het de beurt aan Bertolf. In eerste instantie met slechts nog een gitarist en tweede stem als begeleiding, gaf hij een optreden in de Foyer. Daarnaast speelde Bertolf ook een paar nummers met begeleiding van de cellist van Brown Feather Sparrow.

Blaudzun sloot de avond in de Foyer af, voor een goed gevulde zaal. Samen met vijf andere muzikanten bracht hij zijn nummers ten gehore op een met instrumenten volgepakt podium.

Ver na middernacht werd het ook in de Underground weer een echte stille nacht en kwam er een eind aan het zeer geslaagde gelijknamige festival.