Wie is Wesley de Groot? Wie is Wesley de Groot?

“Bono suckt!”

, Door Rose de Rond

Wie is Wesley de Groot?

“Bono suckt!”

Door Rose de Rond ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Wesley de Groot.

“Bono suckt!”

Wesley de Groot (1980) is een schilder die inmiddels ook al een behoorlijke tijd door de Flevolandse, vooral de Almeerse, muziekscene tampeert. In het dagelijks leven doet hij het liefst zo min mogelijk, maar hij is druk bezig om rond te komen van zijn verf. Daarom zit hij, mede met compagnon Paul “Duck” Dame, in het bedrijf Gain Design dat een attelier heeft in de BG-22-24.
Er is over Wesley wel eens gezegd dat hij aan veel dingen schijt heeft, maar dat is niet helemaal waar. Wel draagt hij af en toe zijn onderbroeken langer dan één dag. In zijn woorden: “Remsporen deren mij niet!”
Op zijn tiende vroeg Wesley zich af wat hij over tien jaar zou doen. Zou hij dan nog steeds voetballen op straat? Het antwoord bleek: nee. Ook hij werd, zoals hij het zegt, “gevangene van de consumptiemaatschappij en leek ik gedoemd verzeild te raken ik een structuur van opstaan,werken, eten en slapen.” Daaraan heeft hij de afgelopen periode een einde gemaakt door voor zichzelf te beginnen als kunstenaar.
Hoog tijd om onze vaste vragen eens voor te leggen aan deze eigenzinnige schilder.


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Mijn achtertuin, waar ik met mooi weer de barbecue aantrap en mijn vrienden uitnodig en trakteer op een kleine voedselvergiftiging.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Kroegen zijn voor nerds!”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Ook al zijn ze misschien niet helemaal Flevolands, kicken The Freaking Hotdox zwaar ass! Als ze optreden dan...”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Gandhi’s Revenge. Zij zijn zwaar hiphop!”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“U2 is gewoon een kutband! The edge is de meest overschatte ‘gitarist’ ter wereld en Bono suckt!”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Mijn kleine meid, muziek, kunst en de actualiteiten.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Sorry maar ik heb toch echt minstens drie quotes nodig. ‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen’ vab B & A van Toor, ‘Vooral doorgaan’ van B Stevens en ‘Het leven is hard maar de voorkant van een trein is veel harder’ van A Nti-emo.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik geniet van het leven en zorg dat ik er nog het beste van maak zolang ik hier ben. Oh, en schilderen natuurlijk.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik zorg dat ik met in elke hand een biertje zo dicht mogelijk bij het podium sta om vervolgens niet in mijn handen te hoeven klappen.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Ben bang dat ik die niet heb. Maar vooruit, ik heb een cd met Herman van Veen en het Rosenberg trio. En die vind ik veeeeeeet!!!!”

En, hoe is het verder?
“Prettig.”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Niets wat mij lief is.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland