Wie is Leon Olmo van Kranen? Wie is Leon Olmo van Kranen?

"Misschien gruwel ik nog meer van Kane dan van kaas!"

, Door Rose de Rond

Wie is Leon Olmo van Kranen?

"Misschien gruwel ik nog meer van Kane dan van kaas!"

Door Rose de Rond ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Leon Olmo van Kranen.

"Misschien gruwel ik nog meer van Kane dan van kaas!"

Leon Olmo van Kranen is een 28-jarige scriptiestudent die ooit begon aan de opleiding HBO Reclame, Marketing, en Communicatiemanagement. Daarvoor heeft hij het Grafisch Lyceum afgerond.
Regionale bekendheid verwierf hij als presentator van het radioprogramma Een Blok aan je Been, op stadsradio Almere. Verder etaleert hij regelmatig zijn presentatiekunsten, bijvoorbeeld tijdens het Bevrijdingsfestival 2009, Flavourland en andere evenementen. Tijdens kantooruren is hij projectmanager bij een reclamebureau.
De ontdekking van zijn leven was dat hij er achter kwam dat zijn pielemuis niet alleen bedoeld was om mee te plassen. En naar eigen zeggen weet hij dagelijks een aardige portie kopkaas te kweken, ondanks zijn aversie jegens kaas.
Met twaalf vragen presenteren wij deze week: Olmo van Kranen.


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Dat was voorheen de Meester in Almere, maar in de tussentijd is daar ook de BG bijgekomen en de Underground in Lelystad.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“De Kameleon op het Deventerpad in Almere."

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Oef, dat is een moeilijke! Dat hangt af van mijn stemming. Ik ben bij uitstek een stemmingswisselend-persoon. Dus wil ik zwijmelen, dan ga ik naar No Can Do, maar wil ik feesten dan heb ik de Shakedown 8 nodig. Wil ik lekker raggen, dan ga ik naar For Blood and Vengeance, The Freaking Hotdox en Stating The Obviouz. Zin in lekkere rock? Jazzy en de Pattynama’s, Snake in the Mailbox en Kelly’s Vacation. En soms, soms wil je elektronisch doen met alle bijbehorende middelen van dien. Dan ga ik naar Sonate en Dubsteppen.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Een Blok aan je Been! Overduidelijk het meest legendarische radioprogramma op de woensdagavond. Wat zeg ik? Het meest legendarische muziekprogramma van heel Nederland. Kortom: check die shit!”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Oh jawel! Dat is overduidelijk Kane. En dan met name Dinand W! Jezus, wat een zwaar overschatte band. Gadver! Misschien gruwelijk ik nog meer van Kane dan van kaas!”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Een goed flesje whisky en mijn belachelijke muziekcollectie in iTunes.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Ik zou best eens een hoer willen neuken. Dan hoef je ook niet bang te zijn dat je haar pijn doet.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Mijn scriptie afronden en veelvuldig aan de heen-en-weerwolf sjarrelen.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Eigenlijk helemaal niks. Ik speel geen instrument, heb het ritmische gevoel van een hark en zingen kan ik ook al niet. Je kan me omschrijven als een muzikale poser.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Shit... Dit mogen jullie eigenlijk niet publiceren. Maar ik heb alle CD’s van Craig David en ik ben naar al zijn Nederlandse shows geweest. Oef, dat lucht op!”

En, hoe is het verder?
“Ondanks dat ik echt geen kont uitvoer, heb ik het gevoel dat ik het tyfusdruk heb. Kwalijke eigenschap. Maar Yorgos en ik zijn druk bezig om onze bekendheid landelijk uit te gaan breiden!”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Hier ga ik dan even schaamteloos reclame maken voor ons programma. Het is een programma met Rock, Hip Hop en Soul. Bijna wekelijks hebben we lokale en landelijke acts in de studio. Dus livesessies, bandnieuws en de ins-en-outs van het Almeerse uitgaansleven. En als kers op de taart: rauwe soul. Zodat je de avond lekker af kunt sluiten. Iedere woensdag op Stadsradio Almere tussen tien en twaalf. Check www.stadsradioalmere.nl!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland