Vooruit kijken op Lowlands met Maurice Bolier

"De eerste keer Lowlands was chaos!"

Tekst: Danitsja Koster; Foto´s: Nico Reinders; Film: Frank Osinga ,

Nog even en het grootste feest van Flevoland barst weer los. Om alvast in de juiste sfeer te komen hebben lokale helden opgetreden op het Lowlands-terrein en een aantal ongezouten uitspraken gedaan over festivals en de Flevolandse muziek. Een weiland, een kleedje en muziek want de opbouw van het festival was nog niet eens begonnen. Check de interviews, foto's en video's van hun bijzondere optredens! Vandaag: Maurice Bolier van Vine Yard.

"De eerste keer Lowlands was chaos!"

Op deze warme zomerdag komt Maurice zijn band Vinyard promoten met een pre-Lowlandsoptreden. Gewapend met gitaar en nummers met duidelijke punkrockinvloeden laat hij zien wat zijn band de wereld te bieden heeft. Een stevige sound uit ons eigen Flevoland. Afgelopen editie van Flavourland schreef deze band op zijn naam, waarmee een optreden in De Melkweg en een opname voor de Sema Pop-awards gegarandeerd worden.

Over de nummers hoeft Maurice niet lang na te denken. "I can hardly wait" en "Here we are" klinken het mooist akoestisch. Daarnaast geven deze uitgeklede versies nog steeds het gevoel van Vineyard weer. De punkrockinvloeden komen hierin goed naar voren, evenals de rauwe zang die kenmerkend is voor zijn grote voorbeelden. Bands als Greenday zijn belangrijk geweest in de muzikale ontwikkeling van Maurice en zijn bandgenoten: ‘Met deze muziek ben ik opgegroeid’.

Maurice is twee keer op Lowlands geweest. Vooral de eerste keer is hem bijgebleven.
‘Het was chaos, we hebben veel gedronken toen’ verklaart Maurice daarover. Hij is zeer te spreken over het festival. Één band heeft een onuitwisbare indruk op hem achtergelaten. Het optreden van Dirty Pretty Things was een goede en kleine show die op de waardering van deze frontman kan rekenen.
Toch staat hij dit jaar niet op Lowlands, voornamelijk omdat hij al twee keer op vakantie is geweest:
‘Dat is voor deze zomer weer even genoeg.’ Als hij zou gaan, is het duidelijk wie er mee zou moeten: de band. Vooral met zijn maatjes zou hij een fantastisch festival beleven. In zijn weekendtas stopt hij bier, genoeg geld voor muntjes en Red Bull voor de nodige energie. En waarschijnlijk een handdoek om in elk geval een keer te kunnen douchen. Grote favoriet op het festivalterrein is de Alpha-tent. ‘De sfeer is goed en het is een groot feest!’ Zijn favoriete line-up, bij voorkeur in deze tent, is The Gastlight Anthem, Against Me, Greenday en Rancid. De eerste twee namen staan wel op het festival, Greenday en Rancid niet. ‘Greenday is een grote band die zeker nogmaals op Lowlands moet staan, al is het alleen maar uit nostalgie. The Gastlight Anthem is een soort Springsteen met een flinke dosis punk dus een echte aanrader.’

Momenteel is Maurice bezig met de havo en Vineyard. Hij overweegt HBO Psychologie te gaan doen maar dat is van later zorg. Nu is het tijd om te genieten van de zomer en ervoor te zorgen dat iedereen naar de EP op de site gaat luisteren. Dus ga snel naar www.myspace.com/wearevineyard om deze stevige Flevolandse band zelf te kunnen horen.