Hoe was de Sena Pop NL Awards finale?

Vine Yard komt met vier optredens thuis

Tekst Bart Rouw; Foto: Callum Hunt ,

Afgelopen weekend werd de finale van de Sena Pop NL Awards gehouden in de Melkweg te Amsterdam. Onze jongens van Vine Yard stonden daar de trots van Flevoland te verdedigen. 3v12/F vroeg zanger/gitarist Maurice wat hij er van vond.

Vine Yard komt met vier optredens thuis

Afgelopen weekend werd de finale van de Sena Pop NL Awards gehouden in de Melkweg te Amsterdam. Onze jongens van Vine Yard stonden daar de trots van Flevoland te verdedigen. 3v12/F vroeg zanger/gitarist Maurice wat hij er van vond.

Wat is de Sena pop prijs, en hoe zijn jullie daar terecht gekomen?

Sena is een landelijke wedstrijd, dertien bands uit twaalf provincies. De jury bestaat uit boekers vanuit heel Nederland. De band met de meeste boekingen wint.
Door Flavourland 2009 te winnen, kwalificeerde wij ons voor de Sena Pop NL Awards finale in de Melkweg Amsterdam.

Was spelen in de melkweg anders dan waar jullie normaal spelen?
De Melkweg was een totaal andere beleving dan de plekken waar wij normaal spelen, sowieso was de zaal helemaal vol, inclusief het balkon. Dat is dus plus minus 800 man.
Dat was echt te gek... En verder werd er backstage ongelimiteerd voor drinken gezorgd en werden de bands per drie in de kleedkamers opgedeeld. Dus dat was wel een gezellige boel.

Hoe ging de gig? Hadden jullie een beetje eigen publiek mee?
De gig ging echt super! We hadden zelf ook een bus vol met publiek mee dus dat was echt awesome. Verder deed de hele zaal mee. Dansen, feesten, schreeuwen. Dus ja: zeer geslaagd!

Heist heeft uiteindelijk gewonnen. Vonden jullie dat terecht?
Wij hebben Heist helaas gemist, dus ik heb geen idee of het terecht was. Ga er wel vanuit, aangezien zij de meeste boekingen hadden, dat was vast niet voor niets. Alle bands speelde strak en goed. Al met al een superavond.

Konden jullie, in eigen optiek, een beetje meekomen met de andere bands?
We hadden zeker niet het gevoel dat we onderdeden, in vergelijking met de andere bands. We speelde lekker, publiek deed goed mee en de sfeer was super. Dus we konden absoluut meekomen!

Wat kunnen we het aankomende seizoen van Vine Yard verwachten?
Veel gigs. We hebben door de Melkweg wel drie á vier boekingen gescoord, uiteindelijk. Dus daar zal ook wel wat meer uitvloeien. Het zal voor ons een stuk drukker worden in ieder geval.
Ook waren we zaterdag op Radio 2 bij de KRO te horen. Ze interviewden ons vlak voor de show live in de uitzending en daarmee debuteerde onze track Teenage Dreams op de nationale radio.
Dus dat was echt supervet. Verder komt er een awesome gig aan met Peter Pan Speedrock en the Accelerators. Al met al komt er een drukke periode aan; wij hebben er zin in!