Wie is Michiel Smit? Wie is Michiel Smit?

“Klassieke muziek, pop, rock en dance zijn prima te combineren”

, Door Yorgos Mayenburg

Wie is Michiel Smit?

“Klassieke muziek, pop, rock en dance zijn prima te combineren”

Door Yorgos Mayenburg ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Michiel Smit, ofwel Buur.

“Klassieke muziek, pop, rock en dance zijn prima te combineren”

Michiel M. Smit (1980) werkt als commercieel administratief medewerker bij een agentschap. In de muziekscene, echter kent men hem eerder als Buur, de bassist van Gandhi’s Revenge die naar eigen zeggen “eigenlijk een gitarist is die ook cello speelt”. Een opvallend figuur, die Buur.
Toen hij tien was, zat hij op de eerste Almeerse montessorischool, speelde hij badminton en gitaar. Daarbij had hij turnen ingewisseld voor toneelles. Rond zijn twintigste fladderde hij rond als Gothic in Amsterdam, waar hij werkte en woonde. Zijn mavo-diploma had hij toen al op zak.
Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. Want behalve met Gandhi’s Revenge is hij ook te zien in vele klassieke orkesten of projecten in de Flevopolder, vaak als contrabassist. Tulpenproms, bijvoorbeeld, is uitgezonden op Omroep Flevoland. Hoog tijd om Buur eens twaalf vragen voor te leggen.


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Thuis!”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Bij Buur thuis. Ik heb zelf een pooltafel, wat moet ik in de kroeg? Als ik niet thuis zit, ga ik naar Le Cameleon op het Deventerpad.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Het Almeers Jeugd Symphonie Orkest.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“De kleine dorpjes in het oosten van de Flevopolder en Noordoostpolder, daar zitten heel getalenteerde, jonge muzikanten.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Bruce Springsteen. Dertig albums met die kutstem zijn er echt genoeg!”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Maria Mena, Pink Floyd, Devin Townsend, Dvorak en uiteraard Beethoven.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“One World, one sky, we live, we die. Dat is een quote van Covenant uit Zweden.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Werken en muziek maken.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik ben het voorbeeld dat aantoont dat klassieke muziek en pop, rock en zelfs dance niet veel verschillen en prima te combineren zijn.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Elton John!”

En, hoe is het verder?
“Wel goed hoor. Ik ga een eenmansband beginnen, maar ben bang dat die uit elkaar ligt voor ik alle instrumenten bij elkaar krijg en de studio kan betalen…”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Ik ben op zoek naar een pianostemmer of -restaurateur die er niet meteen voor zorgt dat ik bankroet ben! Verder ben ik op zoek naar een goedkope basversterker voor op podium, alleen een top is ook goed. En strijkinstrumenten kan je altijd gratis bij mij inleveren, maakt niet uit in welke staat.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland