Trossen los, aye aye, Kapthijn Trossen los, aye aye, Kapthijn

Kapthijn aan het roer bij The Opposites in De Meester

, Tekst: Melissa Duijn, Foto's: Roald Joosen

Trossen los, aye aye, Kapthijn

Kapthijn aan het roer bij The Opposites in De Meester

Tekst: Melissa Duijn, Foto's: Roald Joosen ,

Afgelopen zaterdag stond De Meester in het teken van hiphop, waarin Almere werd gerepresent door de stadsrapper, Kapthijn. Zij verzorgden het voorprogramma van The Opposites. Met deze namen stond het op papier al vast dat het roerig zou worden. Lees hier over een avond vol met: Handjes in de lucht, Almeerse helden, Sjonnie en Anita's en niet vergeten de Nikies. Urrr!

Kapthijn aan het roer bij The Opposites in De Meester

Pas afgelopen november is Kapthijn verkozen tot stadrapper van Almere. Nu al mag hij het Almeerse publiek opwarmen voor de doorgewinterde piraten van de hiphop: The Opposites. Maar het Almeers talent stond er niet alleen voor. Kapthijn had drie vrienden en mede-MC's opgetrommeld om hem bij te staan. Deze drie jongens vormen samen ook weer het hiphoptrio Drievoudig.  DJ Stefanovici zorgde voor de dikke en soms wat positief verrassende beats.

Het publiek was al vroeg naar De Meester toegestroomd. De achterban van de Almeerse rappers en fans van The Opposites waren massaal uitgerukt. Waarom? Om eens flink te zweten met Kapthijn, Mitss, Overgeers en Jor! Samen met Vinni vormen zij een nieuw Almeers collectief: ‘De Blocq van Kuffeler’. En gezweet werd er. Het was een feestje, zowel op het podium als in het publiek. De rappers vulden elkaar vlekkeloos aan. Op het Flevolandse bevrijdingsfestival staan de jongens van De Bloqc van Kuffeler weer op de planken. Met Kapthijn aan het roer wordt het vanzelfsprekend weer net zo'n feest als in De Meester.

Nog maar net bijgekomen van het rauwdauwen bij Kapthijn mocht het publiek weer aan de bak bij The Opposites. Deze stolli met ijs drinkende gasten weten als geen ander hoe ze een feest moeten voortzetten. Pas drie weken zijn ze aan het touren met hun nieuwe dubbel cd ‘Willem: Succes/ Big2: Ik ben Twan’, maar ze zijn natuurlijk al jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene, Met een combinatie van nieuwe nummers en klassiekers als ‘Sjonnie en Anita’, wisten ze heel De Meester te laten springen. Net zoals Kapthijn staan The Opposites dit jaar ook 5 mei op het Bevrijdingsfestival van Flevoland. Dus Nikies aan, kruiwagens aan de kant en gaan!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland