Strijdende studenten vanuit het hele land Strijdende studenten vanuit het hele land

Make More Music, de laatste voorronde

, Tekst: Chedi Ben Mansour; Foto's: Melissa Duijn

Strijdende studenten vanuit het hele land

Make More Music, de laatste voorronde

Tekst: Chedi Ben Mansour; Foto's: Melissa Duijn ,

Het podium van De Meester was afgelopen vrijdag weer gereserveerd voor ambitieuze jonge bands die maar wat graag een plekje in de Grand Finale in de Melkweg willen bemachtigen. Vier bands, elk twintig minuten speeltijd. Eén jury, strenger dan een schooljuffrouw. En zo geschiedde de laatste voorronde van Make More Music...

Make More Music, de laatste voorronde

In deze laatste voorronde van Make More Music kregen vier bands elk twintig minuten de tijd om de strenge jury te overtuigen. De eerste voorronde werd gewonnen door Gematria en Five Broken Trees, beide uit Almeerse grond gestampt. Ook deze keer mochten er weer twee bands door, al waren er deze keer geen Almeerse helden beschikbaar om het thuisfront te verdedigen. De muzikale talenten kwamen uit verschillende hoeken van het land, van Zwolle tot Gorinchem.
Misschien komt het juist daardoor, dat het aanbod zo verrassend en anders was.

De tweede plaats ging naar Malefiz, een Zwolse studentenband met een Grungy sound.
Helaas was de toetsenist ziek, waardoor de heren genoodzaakt waren om een deel van het repertoire aan te passen. Evengoed was het een aardige show.
Vooral het samenspel tussen de twee gierende gitaristen, waarvan één toch wel verdacht veel gelijkenissen vertoonde met Saeed van Lost, was een feest voor oor en oog.
De zang daarentegen, had iets weg van een gezellig karaokefeestje en sloot daarom niet goed aan bij de kwaliteit van de rest van de band.

Eclipse moest het doen met een gedeelde derde plaats. Saai waren ze zeker niet; deze jongens hebben het woord 'afwisseling' niet te nauw genomen. Elk nummer was een wervelwind van thema's, waarbij elke halve minuut weer totaal anders klonk dan de vorige. Maar juist daardoor, en misschien ook door de onverstaanbare grunts van de frontman, was het soms moeilijk te volgen.
De teerhartige ballad die halverwege werd ingezet, was volgens de jury een aangename afwisseling.

Ook Black Roses, de enige Flevolandse band, heeft zichzelf niet favoriet kunnen maken.
Toch lieten ze zich niet uit het veld slaan. Black Roses is haast niet meer weg te denken uit het wereldje van de bandwedstrijden. Ook zijn ze al een tijdje bezig met het vormen van de ideale formatie. De zangeresruil in oktober 2009 heeft de kwaliteit van de band niet verder aangetast. De jury greep echter de kans om de schattige kleine Gabriëlla, de ideale blauwdruk voor een lappenpop, wat minder opbouwende kritieken mee te geven.

De absolute winnaar van de avond was SugarSweet. Zowel jury als publiek waren meteen overtuigd. De muziek wordt door henzelf beschreven als Grooverock. Origineel, zuivere zang, muzikaaltechnisch erg sterk en verrassend veel geluid voor een driekoppig bandje. Opmerkelijk is dat ieder bandlid, voordat ze in 2008 met deze band begonnen, een ander instrument bespeelde.

Op 9 april zullen ze het podium weer betreden: SugarSweet, Malefiz, Gematria en Five Broken Trees. Welke band zal een plek veroveren in de Grand Finale in de Melkweg? Welke band zal kans maken op tienduizend euro aan waardebonnen? Hoe het ook zal aflopen, het belooft in ieder geval een avond vol schreeuwers, snaren en double-kicks te worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland