Outsider wint Almeerse finale Make More Music Outsider wint Almeerse finale Make More Music

Lucky Joker doet naam eer aan

, Tekst: Heleen Wever; foto's: Sander de Goede

Outsider wint Almeerse finale Make More Music

Lucky Joker doet naam eer aan

Tekst: Heleen Wever; foto's: Sander de Goede ,

Na twee geslaagde voorrondes was het afgelopen vrijdag tijd voor de Almeerse finale van studentenbandjeswedstrijd Make More Music. Uit alle hoeken van Nederland waren bandjes naar De Meester getogen om zich in een kwartier te bewijzen. Het niveau lag hoog en de sfeer was goed: alle ingrediënten om uiteindelijk een topwinnaar op te leveren voor de landelijke finale in De Melkweg.

Lucky Joker doet naam eer aan

Na twee geslaagde voorrondes vond afgelopen vrijdag de Make More Music-finale plaats in Almere. De winnaar wachtte mooie prijzen, waaronder vijfhonderd euro. Maar de uiteindelijke winnaar wordt tijdens een landelijke studentenstrijd bepaald in De Melkweg.

De eerste kanshebber op die Melkwegpodiumplek en 10.000 euro aan waardebonnen is de zeskoppige band Malefiz. Deze keer mét de toetsenist die in de voorronde tussen de sympathieke mannen ontbrak. Terwijl toetsenist Rob een prominente rol in de band speelt. Instrumentaal staat de band heel sterk, maar de zang is voor verbetering vatbaar. Daarbij is het repertoire erg uiteenlopend: swing, ballad, het komt allemaal voorbij. Een nummer doet zelfs aan epische rock denken.

Daarna het Noord-Noord-Brabantse SugarSweet. De driekoppige band bestaat uit goede koppies en een nog betere sound. Op het podium valt veel te zien. Vooral de bassist speelt vol overgave en oogt geregeld alsof hij karatetrappen incasseert. Zijn riffs schurken sensueel tegen de maat aan en nemen het publiek mee. De frontman worstelde tijdens het optreden met de omlaag glijdende voorhoofdlap van zijn bandana. Gelukkig tastte dat zijn krachtige, zuivere zang niet aan.

Vervolgens kwam Five Broken Trees. De Almeers-Weespse punkrockband bespeelt het publiek ontzettend goed. Men pogoot erop los en zanger Roald stort zich ertussen. Roald, voor het eerst dreadlockloos op het podium, is zijn mojo niet kwijt: tijdens zijn grunts kunnen de aderen in zijn nek geteld worden. Volgens de jury stond de band arrogant te spelen, maar dan wel op een goede manier.

Metalband Gematria was de winnaar van hun voorronde en geeft ook vanavond een goede set weg. In het geraffineerder en ‘softer’ stemgeluid van de zanger weerklinkt zanglessen. Ook de nieuwe bassist is ontzettend aandoenlijk. In de zaal worden grapjes gefluisterd: “Vast moeilijk om die pokemonshirts voor zwarte [het ‘uniform’ van Gematria] in te wisselen”. Al met al een band die sinds hun eerste deelname aan Make More Music enorm is gegroeid, en nee deze keer geen verwijzing naar de biceps.

Afsluiter van de avond is Lucky Joker. Een Haagse punk-popband die in deze halve finale belandde doordat er wegens omstandigheden niet deelgenomen kon worden aan in Den Haag. En wat een act! Heerlijke punk met een Haags accent: denk aan Low, maar dan als in ‘o o Den Haag’. Ook klintk er veel autotune, waardoor de zanger af en toe wat ‘Lil Wayne’ klinkt. De outfits van de mannen, inclusief ‘nerdy’ brillen, maken het plaatje compleet. Dat deze heren uiteindelijk de overwinning pakken is geen verrassing. Welverdiend tweede wordt SugarSweet, ook daarvan hopen we nog veel te horen.  Gedeeld derde worden Gematria en Five Broken Trees. Malefiz sluit de rij.

Maar om met Hennie Huisman te spreken: Er kan er maar een de winnaar zijn! Volgende stop voor Lucky Joker: Le Grand Finale in De Melkweg op 23 april. Make More Music en het nieuwe format vormen nu al een geslaagde combinatie!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland