“Jammer dat het optreden van The Tunes zo goed was” “Jammer dat het optreden van The Tunes zo goed was”

Record Store Day groot success

, Tekst: Yorgos Mayenburg; foto’s: Nico Reinders

“Jammer dat het optreden van The Tunes zo goed was”

Record Store Day groot success

Tekst: Yorgos Mayenburg; foto’s: Nico Reinders ,

Afgelopen zaterdagmiddag was het Record Store Day bij Platenhuis ’t Oor. Volgens ondernemer Gerard Endenburg was de dag een groot succes. Natuurlijk vanwege de speciale aanbiedingen voor de dag, maar vooral ook door de diverse optredens. Lees hier hoe Record Store Day in Almere verliep.

Record Store Day groot success

Zaterdagmiddag was het Record Store Day bij Platenhuis ’t Oor. Volgens ondernemer Gerard Endenburg mag de dag een groot succes genoemd worden. Voor de gelegenheid had De feesthoek een speciale ballonnenslinger gemaakt en kwam de apparatuur waarover deejay Vuto draaide van de buren, audiospeciaalzaak RUAD.

“Voor de zekerheid kwam ik vanmorgen wat vroeger aan en dat was maar goed ook. Er stonden al mensen buiten te wachten,” aldus Endenburg. Natuurlijk kwamen er veel klanten voor de aanbiedingen: voor deze dag geselecteerd materiaal van onder andere The Rolling Stones, Bruce Springsteen en Queens Of The Stoneage. “Veel nieuwe klanten en onbekende gezichten ook. De promotie is goed gegaan en de persberichten zijn ook opgepakt, vooral door de lokale media. En natuurlijk waren de weergoden ons ook goed gezind,” geeft Endeburg toe.

Over de samenwerking met STEP, de overkoepelende organisatie achter het initiatief, toont Endenburg zich ook enthousiast. “Ze hebben de boel prima verzorgd. Eigenlijk ben ik overal enthousiast over. Nou ja, misschien is het jammer dat het optreden van The Tunes zo goed was. Daardoor was er niemand in de winkel. Maar gelukkig vonden de mensen na het optreden de winkel weer.”
Inderdaad werd er op het terras tussen de Zadelmakerstraat en de Brouwerstraat onder een prachtig zonnetje genoten van de akoestische set die The Tunes na drieën verzorgden.

Maar ook het optreden van Almeerse dichter/performer Logos (Justin Zaaijer) bleef niet bepaald onopgemerkt. Onder andere The Tunes en deejay Vuto verwelkomden zijn doorgaans scabreuze woorden met een hartelijke glimlach. Van de vijf gedichten die Logos voorlas, staat er in deze recensie. Speciaal voor deze dag zette de dichter deze woorden op papier.

Als het aan Endenburg ligt, komt er in 2011 weer een editie. In dat geval is een bezoekje aan het platenhuis zeer de moeite waard.

 
Het oor
 
het oor geeft woorden door
aan de hersens die ik wek
en bij mijn beelden betrek
je ziet natuurlijk zelf
wat je wil
maar oren liegen niet
 
ze voelen de trillingen met haartjes,
trommeltjes, vliesjes,
aambeelden en hamertjes
van de onderste dieptes
naar de bovenste kamertjes
door de wandelgangen
van je hersenpan
verspreiden de krachten
zich steeds sneller
naar een punt dat samen valt
in de kern van je gedachten
 
alleen muziek
komt dichter bij een oor
dan een woord
zich ooit veroorloven kan
alleen muziek
komt dichter in mijn lijf
als het hele leven kan
 
hou het oor open
voor alles
wat er te beleven valt.
 
(Gedicht van Logos, Justin Zaaijer)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland