De ziel van blues De ziel van blues

Take aWay, New Blues en DeWolff laten Underground swingen

, Tekst: Nico Glas; foto's: Anne-Marieke Zaal

De ziel van blues

Take aWay, New Blues en DeWolff laten Underground swingen

Tekst: Nico Glas; foto's: Anne-Marieke Zaal ,

Op zaterdag 17 april was de Underground een haven voor bluesliefhebbers. Samen met ‘lokale’ talenten New Blues en Take aWay, gaf DeWolff een daverende show. Natuurlijk was 3voor12/Flevoland er bij om verslag te leggen.

Take aWay, New Blues en DeWolff laten Underground swingen

Op zaterdag 17 april was de Underground een haven voor bluesliefhebbers. Samen met ‘lokale’ talenten New Blues en Take aWay, gaf DeWolff een daverende show. De avond begon met de Indieband Take aWay. Ondanks dat het publiek kwam voor blues, kreeg deze jonge band toch een euforisch applaus van de zaal.

De volgende band wil de wereld laten zien dat blues niet alleen voor en door oude verlepte mannen is. Er kan gezegd worden dat New Blues daar zeer in slaagt. Met superenergieke muziek was de zaal niet stil te houden. In maar weinig bands zijn echt álle muzikanten goed, maar bij New Blues is daar wel sprake van. Met swingende keyboard- en gitaarsolo's kwamen de heren en dames zeer goed uit de verf. En voor wie daarvan niet onder de indruk was, was er altijd nog de zangeres die je weg blies met het volume van haar stem! Al met al: een prachtband.

Als iemand Limburg zegt, denken de meesten aan Bier. Voortaan hoeft dat niet persé meer, want er is tegenwoordig: DeWolff. De broertjes Luka (drums) en Pablo (gitaar/zang) van de Poel en Robin Piso (orgel/zang) weten wat het begrip muziek inhoudt. Naar eigen zeggen kunnen zij sessies improviseren die uitlopen tot vijftien minuten. Dit is geen overdrijving. Ook in De Underground toonden zij zich beesten op hun instrumenten en snapten het principe van feesten. Bovendien is een orgel geen dagelijkse koek voor het Lelystadse poppodium. Het heerlijke geluid zal nog lang nagalmen in de wandelgangen.

Een avond voor de Underground om niet te vergeten. Een spektakel dat dit genre waarschijnlijk op de kaart heeft gezet in Lelystad. Misschien zelfs in heel Flevoland. Liefhebbers van blues die hier niet zijn geweest moeten zich doodschamen en bidden dat het nogmaals langs komt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland