She said oh oh oh, I said yeah yeah yeah She said oh oh oh, I said yeah yeah yeah

GEM krijgt de volle aandacht in Brennels

, Tekst: Bionda Meulenberg; Fotografie: Ferdi Boudier

She said oh oh oh, I said yeah yeah yeah

GEM krijgt de volle aandacht in Brennels

Tekst: Bionda Meulenberg; Fotografie: Ferdi Boudier ,

Zaterdagavond stond er een enthousiaste band op het podium van Brennels: GEM! De succesvolle band heeft het publiek flink weten op te warmen. Het kwam zelfs zo ver dat het zanger Maurits lukte om het publiek dichtbij het podium te krijgen om in stilte een akoestisch stuk te kunnen opvoeren.

GEM krijgt de volle aandacht in Brennels

De avond begint met swingende rocknummers van GEM. De bandleden zijn heel zelfverzekerd en genieten van hun spel. Het klinkt lekker strak met leuke basrifjes en stevige slagen op de drums. De melodieën zijn vrolijk en pakkend zodat ze lekker in je hoofd blijven hangen. Wanneer er klassiekers als “Look” worden gespeeld, raakt het publiek enthousiast.

Als verrassing komt ex-gitarist Bas de Graaf het podium tijdelijk op. Vanaf dan is het een stuk levendiger op het podium. Iedere muzikant heeft zijn rol. Zo heeft de zanger nu lekker de vrijheid om het podium over te gaan en met zijn microfoon te zwaaien. Hij heeft een aangename en krachtige stem en richt zich goed tot het publiek.

Speciaal voor Brennels wordt het nieuwe nummer Gimme gespeeld. Een lekker nummer om naar te luisteren. In het repertoire komen meerdere nummers voor waarin je een galm achter de stem van de zanger Maurits hoort. Bij de meeste nummers had het een leuk effect, maar bij de opening van één nummer duurde het toch wel lang en viel het muzikale weg. Bij GEM’s hitnummer “She Said Oh Oh Oh, I Said Yeah Yeah Yeah” doet het publiek goed mee. Als de zanger zingt: “She said oh oh oh”, zingt het publiek massaal “I said yeah yeah yeah!”.

Na dit nummer verlaat GEM de zaal.
Het publiek roept ze terug: ”She said oh oh oh, I said yeah yeah yeah!” De zanger komt terug en vraagt om stilte. Hij wil een akoestisch nummer speciaal voor het publiek spelen als ze dichtbij hem komen staan. Als het publiek met volle aandacht en respect vooraan staat, begint de zanger zonder microfoon te zingen. Samen met zijn akoestische gitaar klinkt het heel mooi. Dit moet je maar durven.

Na dit speciale nummer komt de rest van de band er weer bij en ze geven het publiek nog een paar toegiften. Het was GEM’s eerste optreden in Brennels en dat is ze goed bevallen met zo’n leuk publiek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland