Hiep, hiep, hoera! Hiep, hiep, hoera!

Sonate trakteert op techno

, Tekst: Chedi Ben Mansour

Hiep, hiep, hoera!

Sonate trakteert op techno

Tekst: Chedi Ben Mansour ,

Als je van techno hield, had je in Almere eigenlijk niet veel te zoeken. Nog steeds niet trouwens, maar het gaat de goede kant op, zo bleek afgelopen vrijdag. Vingerzwaaiend en stampvoetend volk verheugde zich er al een tijdje op. We hebben het natuurlijk over hèt technofeest van Almere: Sonate

Sonate trakteert op techno

Het was de vijfde editie van het feest dat elke twee maanden weer terugkomt. Ze bestaan nu een jaar en om dat te vieren heeft Sonate vrijdag getrakteerd. Het publiek werd verwend met een aantal respectabele dj's, waaronder Bart Skils.
Gezien de constante stijging in het aantal bezoekers over de afgelopen vijf edities en de sterke line-up, verwachtte de organisatie dat het deze keer extra druk zou worden. 'Tweehonderd man, minimaal'.

Maar zover kwam het helaas niet. Rond een uur of half 1 was de zaal op z'n best halfvol te noemen. Uitspraken als 'ach het is nog vroeg'  en 'het stroomt vanzelf wel vol', kregen steeds minder betekenis. De organisatie had zich er inmiddels al bij neergelegd: 'De opkomst valt inderdaad een beetje tegen, maar dat geeft niet. De vibe is goed!'
Menig omver gestoten bierglas werd beantwoord met een vriendelijke glimlach ofwel een omhoog gestoken duim. Het hippie-fenomeen -waarbij iedereen voor eventjes bevriend is met iedereen- leek ook sterk aanwezig. Inderdaad, op de vibe viel niet veel aan te merken. Op het geluid en de lichteffecten trouwens ook niet. Eigenlijk waren alle ingrediënten voor een geslaagd technofeest wel aanwezig. Hoe komt het dan toch dat het veel minder goed bezocht werd dan de vorige keren?

'Bijna de helft van ons publiek is bij de deur geweigerd', aldus Jezekhiel, initiatiefnemer en organisator. De portiers waren inderdaad een stuk strenger dan we van De Meester gewend zijn. De legitimatieplicht werd genadeloos ingezet, ongeacht de leeftijden van de bezoekers. In het kader van veiligheid, volgens de portiers.

Wanneer de volgende editie zal plaatsvinden is nog niet helemaal duidelijk. Dit heeft te maken met de zomerstop in De Meester, die begin juli van start gaat.
Wat wel vast staat, is dat we dezelfde formule verwachten: Eén of twee grote namen, aangevuld met bewezen jong talent en helden van lokale grond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland