17 januari is Club 3voor12/Eindhoven weer terug in de Effenaar. In de kleine zaal worden vier talentvolle acts gepresenteerd die in 2019 belangrijk gaan zijn in de Eindhovense muziekscene. Met gepaste trots presenteren wij vandaag de eerste act van de Clubavond 2019: Sheverine. Een van de fijnste exportproducten van het Rock City Institute staat op 17 januari op de planken van de Effenaar.

Sheverine is een jong en ambitieus viertal bestaande uit James van Balkom (zang en gitaar), Sophie Engels (drums), Quint Vullings (toetsen) en Steven Valk (basgitaar). De band speelt stevige vorm van bluesrock met een flinke knipoog naar de desertsound van Queens Of The Stone Age en Masters Of Reality.

De origine van de naam ligt bij Van Balkom, die zich afvroeg hoe de vrouwelijke equivalent van Wolverine zou heten. En wolfachtig is tevens een accurate beschrijving van hun sound; die is gevaarlijk en intuïtief, maar tegelijkertijd ook iconisch en flamboyant.

Het bewijs daarvan is de debuut-Ep Wolf Like Me, die een vijftal swingende rocksongs bevat met een opvallende rol voor het Hammond-orgel. Opener Can’t Fix This is met zijn pompende baspartijen en met reverb beladen zangpartijen een goede introductie en de titeltrack is een powerballad die garant staat voor kippenvel.

De band is inmiddels wel wegwijs op de Eindhovense podia, die hebben ze al vaak genoeg aangedaan. ‘Een overtuigende set,’ schrijven wij over hun optreden op Uit De Riolen Van Eindhoven. Dynamisch en alsmaar interessant. Niet voor niets keert de band in oktober terug om hun geboortestad te vertegenwoordigen tijdens Dutch Design Week, daar speelt de groep met Someone en Hypergood is TAC.

Diezelfde maand verschijnt hun naam ook op onze website. Het gaat om een interview met het viertal naar aanleiding van hun samenwerking met Effenaar Smart Venue. De band wil namelijk een nieuwe dimensie toevoegen aan het model conceptalbum en werkt samen met de organisatie om er een echt experience van te maken. Lees het hele interview voor meer informatie.

Las ik dat nou goed? Conceptalbum? Ja, want die komt er binnenkort ook aan. En de eerste single presenteert de band tijdens de clubavond! 

17 januari speelt Sheverine op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar. De komende weken zullen we ook de andere acts die op Club 3voor12/Eindhoven staan aankondigen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!