3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

1. Eindhoven Psych Lab Presents: S.T. Cordell, Acid Mothers Temple, Minami Deutch | Effenaar | 12 oktober
Het gemis van een volwaardig Eindhoven Psych lab is dit jaar zeer aardig opgevangen met een aantal fraaie psych-shows in Eindhoven. Ook in oktober wordt deze lijn met verve doorgetrokken: op 12 oktober spelen de Japanse pscychonauten van Minami Deutsch en Acid Mothers Temple in de Effenaar. De lokale helden van S.T Cordell, die onlangs nog indruk maakten op Misty Fields, sluiten ook aan; zij presenteren hun nieuwe album vanavond. Bonustip voor de liefhebbers: 10.000 Russos in het Stroomhuis op 22 oktober.

2. MOOON | Stroomhuis | 13 oktober
Het gaat hard met MOOON uit Aarle-Rixtel. De jonge band speelde zich de afgelopen jaren een slag in de rondte en werkte tegelijkertijd aan een debuutalbum. ‘MOOON’s Brew’ is eindelijk klaar en wordt uitgebracht op het roemruchte Excelsior Recordings. Het album ligt vanaf vandaag in de schappen. Een week later is in het Stroomhuis de officiële presentatie in de vorm van een thuiswedstrijd voor het drietal, dat zich flink laat inspireren door blues, surf en psychedelica uit de jaren 60 en 70.

3. The Fresh & Onlys | Café Wilhelmina  | 24 oktober | DDW Music 2017
Binnenkort uiteraard meer tips en informatie over het muziekprogramma van Dutch Design Week 2017, maar we nemen alvast een voorschot met twee acts uit het prachtige programma in deze lijst. Zo staan The Fresh & Onlys na lange tijd weer eens in Eindhoven. De band maakte indruk tijdens hun show in Area51 in 2013 met hun psychedelische pop en garagerock. Hoog tijd voor een terugkeer dus, en perfect op zijn plaats in het gezellige Café Wilhelmina.

4. White Reaper | Café Altstadt | 27 oktober | DDW Music 2017

Update: helaas heeft White Reaper zijn gehele Europese tournee gecanceld. DDW Music komt nog met een vervangende act.

White Reaper speelt het laatste weekend van de DDW in de Altstadt en dat belooft op voorhand een vuig feestje te worden. De band combineert hedendaagse garage met vintage pop- en hardrock op het veelgeprezen album ‘The Worlds best American Band’, dat onlangs uitkwam. Bovendien heeft White Reaper een uitstekende livereputatie. Iedereen die geen behoefte meer heeft aan abstracte kunstuitingen en serieuze gezichten kan vanavond voor even uitwijken naar gescheurde spijkerbroeken, goede liedjes en vlammende gitaarsolo’s.

5. The Dirty Denims | The Saint | 29 oktober
The Dirty Denims presenteren op zondagmiddag 29 oktober deel twee van hun album  ‘Back With A Bang!’, zes maanden na de release van het eerste deel van het tweeluik. Het recept van The Dirty Denims is inmiddels bekend: energieke hardrock en powerpop vol aanstekelijke gitaarriffs en meezingbare refreinen. De Eindhovenaren nemen met MARCH en Black Sherrif maar liefst twee supports mee naar Stratumseind, dus de rockliefhebber is de gehele zondagmiddag en avond onder de pannen.

Naast deze tips is er in oktober natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.

3voor12/Eindhoven zoekt schrijvers, fotografen & redacteurs

Schrijf of fotografeer jij goed en heb je affiniteit met muziek? Of ben je een begenadigd redacteur en wil je, gewapend met een rode pen, onze stukken nog beter maken? Stuur een mail met jouw motivatie en — als het kan — een paar voorbeelden waaruit jouw schrijftalent blijkt naar info@3voor12ehv.nl!

Meer info vind je via onderstaande link.