Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2017

Met o.a. KEIURBAN, The Dirty Denims, Rufus Wainwright en Call It Off

Daan Krahmer ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand januari, in chronologische volgorde:

1. The Black Marble Selection | Altstadt | 6 januari
2016 begon in mineur voor het Tilburgse The Black Marble Selection; frontman en zanger Jean-Paul vertrok wegens andere ambities. Maar 2017 begint met goed nieuws voor fans van de garagerockers: de overgebleven leden zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben een doorstart gemaakt als vijftal. De band belooft steviger en psychedelischer terug te komen.

2. KEIURBAN met o.a. Stuurbaard Bakkebaard, Jameszoo & Apneu | Effenaar | 6 januari
Meer Nederlandse underground tijdens KEIURBAN, de tweede editie van het door Stuurbaard Bakkebaard gecureerde mini-festival. Een avondvullend programma voor fijnproevers, met naast Stuurbaard ook Jameszoo, Apneu, Henk & Melle en schrijver Henk van Straten op het programma. Dat belooft net zo'n succes te worden als vorig jaar.

3. The Dirty Denims | POPEI | 7 januari
Dit optreden van The Dirty Denims mag je gerust een soort comeback noemen. Na een jaar van stilte keren deze Eindhovense helden terug voor een show vol happy hardrock. De band bestaat tien jaar, dus dit zal ongetwijfeld een bijzonder feestje worden. Er zijn namelijk gastoptredens – waaronder 3voor12/Eindhoven fotografe en redactielid Lionne van der Hagen – én nieuwe liedjes.

4. Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta | Muziekgebouw Eindhoven | 13 januari
Rufus Wainwright stond tijdens de eerste editie van DDW Music (2015) ook in Eindhoven. Zijn terugkeer mag dan wat minder exclusief zijn, het betreft wel een bijzondere aangelegenheid. Samen met de strijkers van Amsterdam Sinfonietta trekt hij langs Nederlandse zalen. Het is niet de eerste keer dat Amsterdam Sinfonietta de samenwerking aangaat met grote, internationale artiesten. De sprookjesachtige samenwerking met Patrick Watson tijdens Cross-Linx 2013 won zelfs de nationale ovatieprijs.

5. Call It Off albumpresentatie | Dynamo | 21 januari
Een dag na de officiële release van 'Abandoned' komen de poppunkers van Call It Off hun tweede plaat aan Eindhoven presenteren. Geen gekke keuze, want Call It Off komt uit Eindhoven, maar rijkt verder. Het vijftal is gebombardeerd tot 3FM serious talent, speelt op Eurosonic Noorderslag en mocht tekenen bij een grote platenmaatschappij (SONY). Misschien wel de laatste keer in zo'n klein zaaltje dus.

Naast deze tips is er in januari natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.