Nieuw album Nouveau Vélo verschijnt begin 2017

Band met nieuw werk en in nieuwe samenstelling vrijdag in Café Altstadt

Patric Muris ,

De healing pop-liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar vandaag laat Nouveau Vélo weten dat er nieuw werk aan komt. En wie niet kan wachten tot de release ervan kan het aanstaande vrijdag al live horen, als de band weer eens in de eigen regio speelt. In Café Altstadt zal de band met zowel de oude hits als nieuw werk het podium beklimmen. En dat doet het met een nieuwe drummer.

Zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven (tot nu!) heeft Nouveau Vélo net voor de zomer een nieuw album afgerond. Maar liefst 50 minuten is er opgenomen aan nieuw materiaal en dan is het nog even bezien hoe de release naar buiten komt. Vinyl biedt immers maar ruimte aan 40 minuten per lp. De gesprekken met geïnteresseerde labels zijn volop gaande en als wordt gevraagd of ook de tweede full length verschijnt bij Subroutine kan dan daar nog geen antwoord op gegeven worden. Bart Haverkort, bassist: “Het is allemaal zo goed als rond en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet. We verwachten snel met de naam van het label te kunnen komen. En ook meer te kunnen zeggen over de vorm waarin het album verschijnt.” Over de nieuwe plaat kan al wel meer gezegd worden: “Alle weekenden van april hebben we bij Jan Schenk in de studio gezeten. Daarna zijn we nog een aantal keren terug geweest omdat het project wat uit de hand liep en nog niet naar tevredenheid af was. Net voor de zomer (juli) hebben we de plaat afgerond. Aan het artwork wordt momenteel gewerkt. Een albumtitel is er helaas ook nog niet – alle tips zijn welkom.”

Haverkort laat weten dat wie er in het Tuchthuis bij was tijdens Dutch Design Week Music 2015 al wat van het nieuwe werk te horen heeft gekregen. Op YouTube staan diverse live-opnames van dat optreden. Wat toen sterk opviel is dat het nieuwe werk sneller, harder en ruiger is. Van healing pop is natuurlijk zo healing rock gemaakt. De vergelijking met Real Estate gaat met het nieuwe werk definitief niet meer op. De toch wat nieuwe sound, gemaakt en ingespeeld door de vier originele bandleden, vereist het om het ook live met z’n vieren te spelen. Daarvoor is, nadat met pijn in het hart afscheid is genomen van Twan Welten, de hulp ingeroepen van Hajo de Reijger. Haverkort: “Met deze nieuwe plaat willen we graag veel live spelen en dan reis je door heel het land. Afgelopen weekend zaten we in Groningen en Amsterdam, dat moet je wel maar kunnen combineren met het leven dat je daarnaast hebt. Dat lukte Twan niet meer waardoor we in goed overleg besloten hebben op zoek te gaan naar een andere drummer. Dat is Hajo de Reijger geworden, oud-drummer van Blues Brother Castro. We zijn nu een try-out-rondje aan het doen met elkaar. Hij is er vrijdag dus ook bij. Het is wel ironisch dat Twan bij de vorige plaat niet bij de opnames was, maar de nummers wel live heeft gespeeld en nu is het andersom: hij is wel mee de studio in geweest, maar zal dus niet mee op tour gaan.”

Alvast iets horen van het nieuwe werk van Nouveau Vélo? Zie de band vrijdag live in Café Altstadt. Kaartjes voor die show zijn nog zowel in de voorverkoop als aan de deur te verkrijgen. En/of luister volgende week dinsdag tussen 21:00 en 23:00 naar 3voor12/Eindhoven radio op GlowFM. 3voor12/Eindhoven mag 2x2 kaarten weggeven aan wie het antwoord weet op de volgende vraag: welke groente staat centraal in het oeuvre van Nouveau Vélo? Het goede antwoord kan voor donderdag 23:57 naar info@3voor12ehv.nl gestuurd worden. De winnaars ontvangen de volgende ochtend persoonlijk bericht.