Haunt Hound releaset debuut-EP op – hoe kan het ook anders – dierendag 2016

EP nu via alle online kanalen te verkrijgen

Patric Muris ,

Ze waren eerder dit jaar al eens band van het moment in 3voor12/Eindhoven radio, toen nog met enkel de voorloper van ‘Look Before You Leap’: Haunt Hound. De debuut-EP van de alternatieve rockband zat er al een tijdje aan te komen, maar is nadat die over de zomervakantie heen is getild nu dan echt wereldkundig gemaakt. Waarschijnlijk is er gewoon bewust even gewacht op dierendag. Wat wil je ook met zo’n bandnaam?

Haunt Hound is een samenwerking tussen songwriter Florian Verhagen en producer Guus Arts. 'Look Before You Leap' is hun eerste officiële release en nam zijn eerste vorm aan in muziekprojecten op de computer. Inmiddels is Haunt Hound uitgegroeid tot een vijfkoppige liveformatie met een hongerige lust om het Nederlandse muzieklandschap binnen te dringen.

De debuut-EP is het resultaat van een ritueel waarbij de songwriter en de producer over en weer bestanden sturen, telkens met een nieuwe muzikale invulling door een van de twee gegeven. In de Moon Music Studio, waar alles is opgenomen, kregen de songs uiteindelijk hun definitieve vorm. De ingrediënten bestaan volgens de band uit freaky synths, dansbare riffs, vocale harmonieën en lyrics over onzekerheden, nachtelijke onanie en nostalgische jaren 90-liefdes. Benieuwd hoe dat klinkt? Klik dan snel op de playknop hieronder. Of luister aanstaande dinsdag (11 oktober) naar 3voor12/Eindhoven radio waar ‘Look Before You Leap’ de nodige airplay zal krijgen.

‘Look Before You Leap’ is sinds 4 oktober 2016 via alle welbekende online kanalen te verkrijgen. De band verkoopt ook fysieke exemplaren. Die zijn verkrijgbaar bij liveshows en/of een persoonlijk bericht per mail of via Facebook. Haunt Hound speelt aanstaande zaterdag in het voorprogramma van Bombay in de Xinix.