Clipprimeur: Cowboy Tinder – Inframan

Presentatie van nieuwe single tijdens Barreuh Label Night op 19 november

Rens Peters ,

Naast supergroep S.T. Cordell is de creatieve duizendpoot Woody Veneman druk bezig met nog een ander project. Samen met de Amerikaanse multi-instrumentalist en songwriter Kathy Ziegler vormt hij sinds vorig jaar het duo Cowboy Tinder. Na hun live-debuut op Stille Nacht festival is het nu eindelijk tijd voor een eerste release via Barreuh Records. De bijbehorende video gaat vandaag bij 3voor12/Eindhoven exclusief in première.

‘Inframan’ is afkomstig van een twee nummers tellende cassette die op 19 november tijdens de Barreuh Label Night gepresenteerd wordt. De single en het andere lied ‘LA’ zijn allebei opgenomen in Studio Ausland van de Rotterdamse elektronica-expert Roberto Auser. De instrumenten werden tot een minimum beperkt: Woody Veneman op bas/gitaar en Kathy Ziegler op synthesizer. Het resultaat zijn aanstekelijke lo-fi popliedjes, waarvan 'Inframan' is voorzien van een mooie video:

De Barreuh Label Night vindt op 19 november plaats in Temporary Art Centre (TAC). Naast de single van Cowboy Tinder wordt ook nieuw werk van o.a. Glice VS. PONI en The Julie Mittens gepresenteerd.