Maar liefst drie releaseshows voor debuutalbum Bombardier Muffy

Release verschijnt bij lokaal label Monomentum (o.a. Tsar Bompa)

Patric Muris ,

De deels Eindhovense, deels Sittardse formatie Bombardier Muffy brengt 29 april 2016 de eerste officiële release uit. En dat doet het bij het underground label Monomentum. Eerder werden twee demo’s uitgebracht in eigen beheer waarvan de track ‘Stay Put’, steevast de afsluiter van liveshows, de meeste indruk maakte.

En dat nummer is nu dan eindelijk ook echt goed opgenomen. Of het nummer ook het prijsnummer van het album is moet blijken, op 29 april. Dan verschijnt het debuutalbum op cd en in digitale formats via het lokale label Monomentum, dat ook de twee EP’s van Tsar Bompa uitbracht. Bombardier Muffy past goed bij het label vanwege de schurende stonerrock met fuzzy gitaren. De band gebruikt zelf de volgende metafoor om zijn sound te omschrijven: waar Kyuss een vrachtwagen is die veel te hard rechtdoor knalt, is Bombardier Muffy een motor die ook hier en daar wat bochtjes pakt. In andere woorden (ook gewoon afkomstig van de band): het is een combinatie van harde, fuzzy stoner met een subtiele psychedelische groove, geïnspireerd door bands als WAND, Fuzz en Kyuss.

De release wordt goed wereldkundig gemaakt, met een heuse releasetour langs de volgende vier steden:

29 april Releaseshow Ernesto's | Sittard
6 mei Show Little Devil | Tilburg
12 mei Releaseshow Landbouwbelang | Maastricht
13 mei Releaseshow Stroomhuis | Eindhoven

Ook al heeft Bombardier Muffy nog geen echte release uitgebracht, de band treedt al regelmatig op. Een van die liveshows heeft de band een groot deel van de studiotijd opgeleverd. Als winnaar van de bandwedstrijd Kleine Prijs van Nederland – georganiseerd door TU/e – mocht de band zelf kiezen: of een optreden als voorprogramma van een geliefde band of op kosten van Studium Generale de studio in. Bombardier Muffy koos voor het laatste met een eerste officiële release op 29 april als resultaat. Het promofilmpje geeft alvast een voorproefje van hoe die gaat klinken.

Eindhoven is dus de afsluiter van de minitour waarin ‘Other Worlds Than These’ wordt voorgesteld. En waar anders is de band dan meer op zijn plek dan in het Stroomhuis dat al een keur aan gruizige acts een podium heeft geboden.