Bombardier Muffy en the galactic lo-fi orchestra live in 3voor12/Eindhoven Café

Nieuwe live-uitzending van 3voor12/Eindhoven radio op 29 september in PopEI

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

De zomerstop is voorbij en 3voor12/Eindhoven radio is alweer een paar weken bezig. Hoog tijd dus voor de eerste verhuizing naar het café van PopEi in het nieuwe seizoen, voor een live-uitzending op locatie. Met bands en publiek. En een tap. Kortom: de ideale omstandigheden om van een radio-uitzending een evenement te maken. Dat gaan radiomakers Connor Clerkx en Patric Muris op 29 september dan ook weer doen. Te gast, voor een kort interview en een livesessie, zijn Bombardier Muffy en the galactic lo-fi orchestra. Bij dezen ben je uitgenodigd. En neem gerust iemand mee.

Eens in de twee maanden wordt de radiostudio van Glow FM verruild voor het bruisende café van PopEi voor een uitzending van 3voor12/Eindhoven radio waar iedereen welkom is, onder de noemer 3voor12/Eindhoven Café. Op 29 september is de eerste editie van het nieuwe seizoen. Bezoekers kunnen naast een biertje, een fijne playlist met muziek uit Eindhoven en ver daarbuiten en de laatste nieuwtjes uit de Eindhovense muziekscene genieten van livemuziek. Deze editie zijn Bombardier Muffy en the galactic lo-fi orchestra uitgenodigd. Beiden worden hierna even kort voorgesteld, met de muziek erbij.

Bombardier Muffy

Net als bij programmaker Patric Muris liggen ook bij deze band de roots in Sittard. Die wortels zijn in beide gevallen flink uitgeschoten naar Eindhoven, waar de bandleden van Bombardier Muffy studeren aan TU/e. De band deed mee aan de bandwedstrijd ‘Kleine Prijs van Nederland’, uitgeschreven door de universiteit en schopte het al tot de finale ervan. Die zal 22 oktober plaatsvinden in het Gaslab. Bombardier Muffy maakt psychedelische garage met stoner en grunge-invloeden en is daardoor behoorlijk schatplichtig aan Nirvana, maar welke band in die stroming is dat niet vragen wij dan even heel retorisch? Maak kennis met deze band in de dop en weet na afloop zeker dat je ze wilt blijven volgen.

the galactic lo-fi orchestra

Waar Bombardier Muffy nog zijn eerste officiële release moet uitbrengen, heeft the galactic lo-fi orchestra onlangs het derde album afgerond. De eerste promo is alweer online te vinden, later dit jaar verschijnt de release. Op 28 november is de presentatie ervan, in hetzelfde PopEi. Maar dan in de popzaal. Gemene deler van beide bands is de voorkeur voor gruis. De lo-fi van the galactic lo-fi orchestra klinkt rammelend, zonder dat het popliedje er ooit door verloren gaat. De band omschrijft zichzelf als groep die aanstekelige popliedjes brengt, met het leven zelf als inspiratiebron, al dan niet met een autobiografische knipoog. Voor volgers van 3voor12/Eindhoven kan de band onmogelijk een onbekende zijn, want naast airplay in het wekelijkse radioprogramma stond de band ook al eens op de showcase Club 3voor12/Eindhoven.

3voor12/Eindhoven Café met Bombardier Muffy en the galactic lo-fi orchestra vindt plaats op 29 september. Deuren open: 20:00. Aanvang: 21:00. De uitzending is zowel in het café als op Glow FM te beluisteren en duurt tot 23:00. Thuisblijvers hoeven dus niets te missen!