Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2016 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2016

Met o.a. Tired Lion, Daniel Norgen en Dynamo Metalfest

, Paul Knippenberg

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juli 2016

Met o.a. Tired Lion, Daniel Norgen en Dynamo Metalfest

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand juli, in chronologische volgorde:

Tired Lion, AREAS en Teen Creeps | Stroomhuis | 6 juli
Op woensdag 6 juli krijg je in het Stroomhuis de kans om pakweg 20 jaar terug in de tijd te gaan. Laat je Australian trainingsbroek en Nike Air Max sneakers deze keer echter thuis, want ook 90’s rock is namelijk weer springlevend. Het Australische Tired Lion laat zich inspireren door grunge en poppy gitaarrock uit dit decennium en wordt – ongetwijfeld door de aanwezigheid van zangeres Sophie Hopes – regelmatig vergeleken met Hole. Ook in Eindhoven is een band te vinden met een 90’s signatuur; het onlangs opgerichte AREAS. Aan podiumervaring in het Stroomhuis nochtans geen gebrek; AREAS stond hier onlangs al op de planken tijdens een avond van Satan Records, waar ze regelmatig met The Pixies werden vergeleken. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is komt Teen Creeps uit België nog langs. Deze band uit Gent neem een uitstekende live-reputatie en heel wat Dinosaur Jr. invloeden mee. 

Daniel Norgen | Muziekgebouw | 8 juli
Met het Naked Song festival net achter de rug, komt er in de persoon van Daniel Norgen alweer een singer-songwriter van betekenis naar Eindhoven. Norgen timmert al een hele tijd aan de weg, maar brak vorig jaar pas echt door met twee albums die hij binnen één jaar uitbracht. De Zweed wisselt op deze albums prachtige, verstilde en breekbare muziek af met stampende blues-georiënteerde nummers. Welke stijl hij ook hanteert, intens is het altijd. 

XO Festival | Aquabest | 9 juli
Juli is een belangrijke festivalmaand, zo valt ook te zien in ons festivaloverzicht. Vaste waarde sinds tijden is het XO Festival, al wil de naam van het festival nog weleens aan verandering onderhevig zijn. Ook dit jaar staan er weer flinke namen uit de dance scene geprogrammeerd op recreatieterrein Aquabest. Onder andere Flux Pavilion, Sub Focus, Carl Cox en Benny Rodrigues komen langs op een van de zes stages, met ieder een eigen thema. 

Dynamo Metalfest | Kunstijsbaan | 16 juli
Na een geslaagde eerste, keert Dynamo Metalfest dit jaar terug naar de Kunstijsbaan voor een tweede editie vol overstuurde gitaren. Ook dit jaar is men er in geslaagd om een afwisselende line-up te presenteren vol oude en nieuwe helden binnen de metal en al zijn subgenres. Life of Agony moest deze week helaas afzeggen vanwege een gebroken sleutelbeen van de drummer, maar er zijn nog voldoende andere grote publiekstrekkers zoals de trashmetal dinosaurussen van Anthrax. Langharig tuig zal in de vorm van heel wat bezoekers aanwezig zijn en is ook de naam van het biertje dat de organisatoren van Dynamo Metalfest samen met brewpub Van Moll speciaal voor vandaag creëerden.    

Effenaar ‘t Wasven | Wasven | 31 juli
Drie keer per jaar organiseert de Effenaar bij het ’t Wasven in Tongelre een mini-festival op zondagmiddag vol lekker eten en fijne muziek. Op deze editie staan maar liefst twee folkbands met een catalogus vol fraaie meerstemmige liedjes; 77 Bombay Street uit Zwitserland en het Amsterdamse Darlyn. Eindhovense inbreng is er van Elco Weitering, die niet alleen als zanger van Def Americans op de planken staat, maar ook regelmatig solo zijn eigen countrynummers (soms afgewisseld met een cover) ten gehore brengt.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven