Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2016 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2016

Met o.a. KEIURBAN festival, Hallo Venray en Club 3voor12/Eindhoven

, Rens Peters

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2016

Met o.a. KEIURBAN festival, Hallo Venray en Club 3voor12/Eindhoven

Rens Peters ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand januari, in chronologische volgorde:

1. KEIURBAN met o.a. Stuurbaard Bakkebaard, Naive Set & Bed Rugs | Effenaar | 8 januari 
Een nieuwe plaat van Stuurbaard Bakkebaard (SBBB) laat nog op zich wachten, maar de band luidt het nieuwe jaar alvast op bijzondere wijze in met KEIURBAN. De line-up van dit minifestival bestaat onder meer uit de Amsterdamse indierockers van Naive Set, die vorige maand het alom bejubelde album ‘Dragon’ uitbrachten. Met Bed Rugs is België ook goed vertegenwoordigd. Hun psychedelische underground hit ‘Specks’ zal veel 3voor12 volgers bekend in de oren klinken. Wat we precies van SBBB op KEIURBAN kunnen verwachten is nog de vraag, maar nieuw materiaal zal ongetwijfeld te horen zijn.

2. A Song Journey II met Jan Donkers, Abel de Lange, Louis Ter Burg & Edo Donkers | Muziekgebouw Eindhoven | 11 januari
Jan Donkers maakte in de jaren 60 furore als popjournalist voor de Volkskrant en Aloha/Hitweek. De decennia erna deed Donkers nog talloze andere werkzaamheden, maar ze hadden allemaal één ding gemeen: muziek. De muziekkenner toert momenteel met ‘A Song Journey II’ langs de Nederlandse theaters. In de tweede reeks van deze succesvolle voorstelling duikt Donkers in ‘The American Songbook’. Naast de verhalen van Donkers laten zijn muzikanten de mooiste roots- en americana muziek horen.

3. Hallo Venray speelt integraal ‘Vegetables & Fruit’ | Altstadt | 15 januari
Hallo Venray beleefde zijn hoogtijdagen begin jaren 90 maar raakte na de eeuwwisseling steeds meer in de vergetelheid. Hierdoor is hun ijzersterke album ‘Vegetables & Fruit’ uit 2005 jammer genoeg aan velen voorbij gegaan. Voor diegene die het album toen gemist hebben is er nu een herkansing. Namelijk een decennium later speelt Hallo Venray ‘Vegetables & Fruit’ integraal in de Altstadt. De band heeft sinds hun comeback in 2014 nog steeds een goede live-reputatie, dus hier moet je bij zijn.

4. Josienne Clarke & Ben Walker | Muziekgebouw Eindhoven | 18 januari
Singer-songwriter Josienne Clarke en gitarist Ben Walker zijn twee jonge talenten uit de Britse folk scene. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit de lovende woorden van de muziekpers en maar liefst vier BBC Folk Awards nominaties. Het duo maakt ontroerende, melancholische folknummers en speelt ook Britse traditionals. Verwacht dus geen poppy folk zoals we die in de hitlijsten horen, maar traditionele muziek die des te meer indruk maakt.

5. Club 3voor12/Eindhoven met Op Zoek Naar Johan, MOOON & Tsar Bompa | Effenaar | 29 januari 
Club 3voor12/Eindhoven is de ideale gelegenheid om nieuwe beloftes te zien en het jaar feestelijk af te trappen. Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa mogen laten zien wat ze in huis hebben. Op Zoek Naar Johan maakt een mooie Brabantstalige mix van folk, americana en country-blues; oftewel ‘brabicana’. De psychedelische garagerock van MOOON is onweerstaanbaar en live mag je spreken van een kleine sensatie. Afsluiter Tsar Bompa maakt er altijd een ruig feestje van met experimentele stonerrock en disco invloeden. Na het laatste optreden zal het 3voor12/Eindhoven dj-team de fijnste alternatieve floorfillers draaien.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven