Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa op Club 3voor12/Eindhoven

3voor12/Eindhoven presenteert op 29 januari in de Effenaar de nieuwe beloftes van 2016

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

3voor12/Eindhoven organiseert op 29 januari in de Effenaar een nieuwe editie van Club 3voor12/Eindhoven, de periodieke showcase waarbij de beste bands uit Eindhoven worden voorgesteld. Deze avond is de ideale gelegenheid om nieuwe beloftes te zien en het jaar feestelijk af te trappen. Iedereen is dan ook van harte welkom om te komen genieten van Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa. Alle drie zijn het talentvolle bands waarvan 3voor12/Eindhoven denkt dat ze in 2016 hoge ogen gaan gooien.

Voordat we de nieuwe beloftes aan je voorstellen, blikken we eerst terug op de drie clubavondacts van dit jaar. Aiden, Tamarin Desert en Long Life Heads stonden toen op het podium van de Effenaar nadat eerst was geproost met een goed glas bubbels. Ook van hen werd gezegd dat 2015 hun jaar zou worden. Daarom kijken we of onze blik werkelijk zo profetisch is.

Singer-songwriter Aidan heeft dit jaar niet stilgezeten. Zo speelde hij op bekende festivals als Naked Song en Brandend Zand en werd hij geselecteerd voor het talentenprogramma Proud of the South. Sinds kort organiseert hij met succes een maandelijks terugkerend singer-songwriteravond in ’t Rozenknopje.

Tamarin Desert heeft een indrukwekkend aantal optredens achter de rug en was een van de smaakmakers tijdens Popronde 2015 waarmee de band door heel Nederland toerde. Afgelopen zomer kwam de nieuwe single ‘Dreams’ uit, inclusief een mooie videoclip. De single leverde hen lovende kritieken van muziekblogs op en maakt erg nieuwsgierig naar hun debuutalbum.

Long Life Heads, het rock-n’-roll project van Woody & Paul, bracht in maart zijn eerste single ‘Offline’ uit. Het nummer verscheen ook op ‘Burger World Netherlands’; een cassettecompilatie die het beste uit de Nederlandse garagerockscene bevat. Ook werkte Long Life Heads hard aan hun debuut-EP in de Rock 'n Roll Support Studio, waarvan de releasedatum jammer genoeg nog niet bekend is.

Op 29 januari 2016 mogen in de Effenaar drie nieuwe beloftevolle bands laten zien wat ze in huis hebben. We zetten ze voor je op een rijtje:

Op Zoek Naar Johan

De avond gaat van start met de Brabantstalige rootsmuziek van Op Zoek Naar Johan. De Gemertse band bracht in september het goed ontvangen album ‘Weg Uit De Stad’ uit. Op het album is een mooie mix van folk, americana en country-blues te horen. 3voor12/Eindhoven heeft hun muziek dan ook niet voor niks gebombardeerd tot ‘brabicana’. Ook op het podium staat de band als een huis, zoals ze onlangs lieten zien tijdens hun albumpresentatie in ’t Rozenknopje.
 

MOOON

Oplettende 3voor12/Eindhoven-volgers hebben deze band ongetwijfeld al veel voorbij zien komen. De psychrockers uit Aarle-Rixtel speelden in de radioshow van 3voor12/Eindhoven Café en mochten het voorprogramma van Afterpartees verzorgen in Area51. De nummers die MOOON tot nu toe online deelde zijn stuk voor stuk onweerstaanbare garagerockers met een psychedelisch randje. Live komt de energieke muziek van MOOON nóg beter tot zijn recht. We overdrijven niet als we spreken van een kleine livesensatie.

Tsar Bompa

Aan Tsar Bompa de eer om de eerste clubavond van 2016 af te sluiten. En als we afgaan op hun livereputatie belooft dit een ruig feestje te worden. Dit jaar maakte Tsar Bompa al heel wat podia onveilig met - naar eigen zeggen - “kutherrie met Russische invloeden”. Wij noemen het liever experimentele stonerrock met disco invloeden. Op papier lijkt dit een onmogelijke combinatie, maar de getalenteerde muzikanten van Tsar Bompa bewijzen het tegendeel. Deze band moet je dus gezien hebben. Discoteca!

Drie bands voor vijf euro, dat is het aanbod van Club 3voor12/Eindhoven. En niet te vergeten het 3voor12/Eindhoven dj-team dat na het laatste optreden net zo lang als het gezellig is de fijnste alternatieve floorfillers blijft draaien. Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 29 januari 2016, in de kleine zaal van de Effenaar. Meer info en updates vind je op de Facebook event pagina.

Deuren open: 20.30 uur.
Aanvang: 21.00 uur.
Entree: €5,-.
Start voorverkoop: 28-11-2015 10.00 uur, via kassa Effenaar en Ticketservice.