Tijdschema en laatste updates Club 3voor12/Eindhoven met Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa Tijdschema en laatste updates Club 3voor12/Eindhoven met Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa

Vrijdag aanstaande presenteert 3voor12/Eindhoven de nieuwe beloftes van 2016

, Patric Muris

Tijdschema en laatste updates Club 3voor12/Eindhoven met Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa

Vrijdag aanstaande presenteert 3voor12/Eindhoven de nieuwe beloftes van 2016

Patric Muris ,

3voor12/Eindhoven organiseert op 29 januari in de Effenaar een nieuwe editie van Club 3voor12/Eindhoven, de periodieke showcase waarbij de beste bands uit Eindhoven worden voorgesteld. De ideale gelegenheid om nieuwe beloftes te zien en het jaar feestelijk af te trappen. Iedereen is dan ook van harte welkom om te komen genieten van Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa. Alle drie zijn het talentvolle bands waarvan 3voor12/Eindhoven denkt dat ze in 2016 hoge ogen gaan gooien. Vrijdag aanstaande is het al zover, nog even snel een update met het tijdschema en nieuws uit de kampen van de bands.

Op de laatste vrijdag van januari stelt de redactie van 3voor12/Eindhoven opnieuw drie bands voor tijdens de periodieke clubavond. Drie bands waar veel van verwacht mag worden. Genre of stijl speelt daarbij geen rol. Dat blijkt ook wel weer uit de diversiteit van de line-up van deze editie. Zoals altijd wordt er wel soepel opgebouwd: hoe later het wordt, hoe harder het wordt en met Tsar Bompa kan de klok erop gelijk gezet worden dat de avond knotsgek wordt afgesloten. Dit is het tijdschema:

Op Zoek Naar Johan: 21:00 – 21:30
MOOON: 21:45 – 22:15
Tsar Bompa: 22:30 – 23:15
DJ-team 3voor12/Eindhoven: 23:15 – zolang het gezellig is

Na de livemuziek is er dus alle gelegenheid om het weekend goed in te gaan wanneer de dj’s van 3voor12/Eindhoven het direct na het laatste optreden overnemen van de bands.

Het idee achter Club 3voor12/Eindhoven is de bands voorstellen aan het Eindhovense thuispubliek, op het hoofdpodium van de Eindhovense muziekscene: de Effenaar. Alle drie de bands hebben daar nog niet eerder gestaan, maar verdienen daar op dit moment wel echt een plek. In de aankondiging van de clubavond werden ze al even kort voorgesteld, maar er is meer. Sindsdien heeft geen van allen stilgezeten en dus is het hoog tijd voor een korte update van deze rijzende sterren.

Tsar Bompa zet de zaal op zijn kop

Tsar Bompa zet de zaal op zijn kop

Tsar Bompa​
Te beginnen bij Tsar Bompa, dat echt helemaal niet stil kan zitten. “Omdat het leven eigenlijk best saai is”, wordt als motivatie gegeven. Maar de tomeloze creativiteit en energie van de band zullen vast ook wel tot de oorzaken behoren. 15 januari werd de tweede EP de wereld ingeslingerd, met daarop de culthit in wording én koningsnummer van de liveset – ‘Diskoteka’. Live footage verschijnt regelmatig op YouTube, maar wordt ook even snel weer verwijderd, omdat het te aanstootgevend is. De officiële videoclip die onlangs verscheen geeft daar al een kleine blijk van. De band heeft laten weten de tent vrijdag ook helemaal op zijn kop te willen zetten. En dan maar hopen dat de Effenaar goed verzekerd is.

MOOON plakt stickers

MOOON plakt stickers

MOOON
De jongens uit Aarle-Rixtel zijn erg druk met… stickers plakken. En daar gaan ze ver in. Letterlijk. Van Limburg tot Groningen en zien we dat nou goed? Ook in Porto? Die rivier lijkt verdacht veel op de Douro. Niemand zou verbaasd moeten zijn, want MOOON treedt veel op, door heel het land. En blijkbaar daarbuiten. Later dit jaar gaat de band de studio in voor het opnemen van een EP en dat doet het dan in optima forma. Want van dat vele spelen gaan de nummers goed in de vingers zitten. Dat zal vrijdag maar weer eens te meer blijken op het podium van de Effenaar. MOOON is een van de jongste bands ooit geboekt, maar de inspiratie wordt gehaald uit een ver, ver verleden. Vroeger was alles nou eenmaal beter voor de psych-liefhebber.

Op Zoek Naar Johan met de Dementievriendelijk award

Op Zoek Naar Johan met de Dementievriendelijk award

Op Zoek Naar Johan​
‘Weg Uit De stad’ is het debuutalbum van Op Zoek Naar Johan. De overstap van het Engels naar het Brabants heeft de band goed gedaan. De nummers liggen dichter bij de oorsprong en raken daardoor nog meer. Dat vonden blijkbaar ook de vele stemmers van de ED LP album top 100, waar het album op nummer 17 eindigde, nog boven o.a. Peter Koelewijn en Mozes and the Firstborn. Een nummer van het album kreeg bijzondere aandacht: ‘Als De Muziek Begint’, dat gaat over dementie. En over de sleutelrol van muziek in het leven van dementiepatiënten. Het nummer leverde de openingsact van Club 3voor12/Eindhoven een Dementievriendelijk award op. En met dat nieuws haalde de band dan weer de internationale pers.

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 29 januari 2016, in de kleine zaal van de Effenaar. Deuren open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. Entree: €5,-. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen via Ticketmaster, op de avond zelf aan de Effenaar-kassa.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven