De vijf Gouwe Lempkes van Tsar Bompa De vijf Gouwe Lempkes van Tsar Bompa

De vijf beste platen aller tijden volgens Eindhovense artiesten met deze keer de knotsgekke rockers van Tsar Bompa

, Tsar Bompa

De vijf Gouwe Lempkes van Tsar Bompa

De vijf beste platen aller tijden volgens Eindhovense artiesten met deze keer de knotsgekke rockers van Tsar Bompa

Tsar Bompa ,

Op vrijdag 29 januari vindt er weer een nieuwe Club 3voor12/Eindhoven plaats. Doel zoals altijd: het beste van de Eindhovense muziekscene presenteren aan het Eindhovens publiek, op het hoofdpodium van de stad: de Effenaar. Volgens vast gebruik worden de bands vooraf voorgesteld door middel van hun vijf Gouwe Lempkes, oftewel hun vijf favoriete platen aller tijden. In deze aflevering Tsar Bompa dat ondanks de voorliefde voor Rusland geen muziek uit het land in de eindlijst heeft opgenomen. Wel hebben ze ook deze vraag weer op heel - unieke - eigen wijze beantwoord.

Raketkanon - Rktkn 1
Een van de hardste langspelers die wij kennen. Wordt praktisch altijd gedraaid voor en na shows. Als muziek een religie was waren zij onze goden.

Nirvana - In Utero
James Hetfield is toch wel de beste frontman die de wereld ooit heeft gekend. Verder hebben we gehoord dat George Michael iedere dag dit album luistert, en George zat in Wham! dus deze keuze is logisch.

Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
Bevat onder andere ‘The Fun Machine Took A Shit And Died'. Verder ziet iedereen natuurlijk een grote gelijkenis tussen Joshua Homme en onze lieve Jordi de Backer. En dan hebben we het niet over de haarkleur, maar over de overvolle lading aan sexappeal. En ook een beetje over de haarkleur trouwens. Oh ja, de muziek is ook gewoon vet.

Raketkanon - Rktkn 2
Zie onderbouwing bij ‘Rktkn 1 – Raketkanon’.

Mac Demarco (Salad Days & Another One) - Ultieme fissa CD met paarde vol. 2
Ok, deze plaat benodigt wat uitleg… Ten eerste, de artiest. Mac Demarco, voor wie hem niet kent; even checken, fucking nice! Mac Demarco heeft niet direct een invloed op onze muziekstijl, maar hij heeft eerder een invloed op ons gedrag en onze kledingkeuze (lees: SWAG). Zijn shows zijn altijd een feest. Daarbij is zijn muziek fijn vóór een show, ná een show, tijdens je maandelijkse familiebijeenkomst, tijdens het douchen, op een begrafenis, bij het knippen van je teennagels, voor het slapen, als ringtone, en nog meer. Kortgezegd, zijn muziek is altijd fijn.

Dan nu, de plaat. Onze toetsenist Cas heeft de laatste twee uitgaves, 'Salad days' en 'Another One', van Mac Demarco op één cd gebrand. Deze is versierd met leuke paardenplaatjes, glitters en andere tierelantijntjes. De cd draagt hierom de naam; 'Ultieme fissa CD met paarde vol. 2'. Volume 1 van deze serie bevat 'Rock ’n Roll Nightclub' en '2' van Mac Demarco.

Net als Mac Demarco maakt ook Tsar Bompa ultieme fissamuziek. Tierelantijntjes incluis. Paardenglitters... onbekend. Kom dat gerust zelf bekijken tijdens hun nu al legendarische optreden op Club 3voor12/Eindhoven, 29 januari 2016 in de Effenaar. Naast Tsar Bompa zullen ook MOOON en Op Zoek Naar Johan die avond optreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven