Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: september 2016

Met o.a. Feels, Club 3voor12/Eindhoven, Popronde Eindhoven en FemME

Rens Peters ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand september, in chronologische volgorde:

Feels, The Black Cult en Mind Rays | Stroomhuis | 2 september​
Gruismeel lijkt met haar avonden in het Stroomhuis en AreaFiftyOne patent te hebben op de top uit de internationale garagerock scene. Dit keer is het de beurt aan het uit Los Angeles afkomstige Feels om het Stroomhuis op z’n kop te zetten. Het viertal – onder leiding van frontvrouw Laena Geronimo – kreeg de goedkeuring van Ty Segall (die hun debuutalbum produceerde) en Thee Oh Sees (labelmaatjes van Feels op Castle Face records), dus garagerock-liefhebbers weten genoeg: op naar het Stroomhuis. Met The Black Cult en Mind Rays als voorprogramma zou dit wederom een gedenkwaardige Gruismeel-show kunnen worden. 

Mercy John Band (Live in de Knop) | 't Rozenknopje | 14 september​
Binnenkort verschijnt het nieuwe album van de Brabantse singer-songwriter Mercy John, en getuige de preview die hij onlangs deelde belooft dit een fijne americana-plaat te worden. Vooral op de momenten dat hij met band speelt komt hij verassend sterk uit de hoek. Een geluk dus dat hij in ’t Rozenknopje met de volledige bezetting op het podium staat. De mix van Tom Petty, Ryan Adams en Bruce Springsteen maakt erg nieuwsgierig naar hoe Mercy John’s muziek tot zijn recht komt in het gezellige mini-theater van ’t Rozenknopje. 

Club 3voor12/Eindhoven met Timecop1983, Zoo Children en Mr. Guy Fox | Effenaar | 17 september
3voor12/Eindhoven organiseert in de Effenaar weer een nieuwe editie van de showcase Club 3voor12/Eindhoven. Dé clubavond waar muzikale talenten uit Eindhoven en omstreken laten zien wat ze in huis hebben. Dit keer met de folky singer-songwriter Mr. Guy Fox, new-wavers Zoo Children en – exclusief – synthesizerheld Timecop1983. Drie topacts uit Eindhoven en omstreken, en dat voor maar vijf euro. Nog niet bekend met deze acts? Check alvast de Vijf Gouwe Lempkes van Mr. Guy Fox en Timecop1983, en je weet meteen waarom je deze clubavond niet mag missen.

Popronde Eindhoven | Diverse locaties in de stad | 23 september
Het rondreizend muziekfestival Popronde is ieder jaar vaste prik voor de muziekliefhebbers die nieuw talent willen ontdekken. Hoewel het aantal Eindhovense deelnemers teleurstellend is (en niet in de thuisstad spelen), valt er in het bomvolle programma van 57 acts genoeg te ontdekken. Om alle deelnemers onderdak te bieden wordt tijdens deze editie ook uitgeweken naar locaties buiten het centrum. Zo zijn het Ketelhuis, AreaFiftyOne en Velvet Music op Strijp-S toegevoegd aan de lijst met podia. Het afleggen van vele kilometers én verrast worden door goede muziek is gegarandeerd.

FemME (Female Metal Event) | Effenaar | 23 t/m 25 september​
Vorig jaar spraken we oprichter Ton Dekkers over de eerste editie van FemME: een uniek metalfestival met uitsluitend ‘female-fronted’ acts op het programma. In een door mannen gedomineerde metal scene werd het volgens Dekkers hoog tijd voor een festival als FemME. Met succes, want het festival is alweer toe aan zijn tweede editie en breidt uit naar drie dagen. En het is niet alleen maar heavy muziek die te horen zal zijn. Zo is er op vrijdag een semi-akoestisch programma met o.a. Marcela Bovio en Moran Magal. Op zaterdag en zondag wordt iedereen weer wakker geschud met headliners Arch Enemy, The Birthday Massacre en Sirenia.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.