Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: oktober 2015

Met o.a. Sonic Boom, DDW Music en Circa Waves

Daan Krahmer ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand oktober, in chronologische volgorde:

1. Sonic Boom | PopEi | 3 oktober
Op 3 oktober vindt de vierde editie van het Sonic Boom festival plaats in PopEi. Met zes (inter)nationale acts op het programma komen heavy genres als doom, stoner en metal ruimschoots aan bod. Onder hen onder meer het Eindhovense Candybar Planet en Tsar Bompa. Laatstgenoemde speelde eerder al tijdens de live-uitzending van 3voor12/Eindhoven Café.

2. Randy Newman | Muziekgebouw Eindhoven | 10 oktober
De Amerikaanse singer-songwriter en filmmuziek componist Randy Newman slaat tijdens zijn Nederlandse tournee Eindhoven niet over. Newman heeft anno 2015 met een omvangrijk oeuvre niets meer te bewijzen, maar zijn repertoire schreeuwt om live gehoord te worden. Dat kan op 10 oktober in het muziekgebouw. Volgens de muziekpers is Newman in vorm dus dit kan wel eens een fraaie avond gaan worden.

3. DDW Music | diverse locaties | 17 t/m 25 oktober
In Eindhoven en omstreken is de Dutch Design Week al jaren een terugkerend begrip, maar niet specifiek om muzikale redenen. Dit jaar moet daar verandering in komen met stadsfestival DDW music, dat van maandag 17 oktober t/m zondag 25 oktober in de binnenstad van Eindhoven neerstrijkt. Op het programma staan onder meer Dazzled Sticks, Fickle Friends, Afterpartees, Two Gallants, Ryley Walker, Nouveau Vélo en Popronde-favoriet The Homesick. Deze namen delen een gezamenlijke plek in onze muziektips voor oktober.

4. Rufus Wainwright | Muziekgebouw Eindhoven | 25 oktober
Grootste naam van het DDW Music festival is zonder twijfel Rufus Wainwright. De eigenzinnige zanger en pianist speelt zondag 25 oktober een exclusief Nederlands optredens in het muziekgebouw. Een unieke kans om deze absolute vakman aan het werk te zien.

5. Circa Waves | Effenaar | 29 oktober
Leuke Britse band, die eerder al indruk maakte op Best Kept Secret. Circa Waves bevat het frisse dat een band als The Kooks op hun debuut hadden, maar verpakken dit in aanstekelijke en scherpe liedjes. Typisch Engels, maar wel lekker.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.