Nieuw muziekfestival ‘DDW Music’ tijdens Dutch Design Week 2015

Op diverse locaties in Eindhoven o.a. Rufus Wainwright, Two Gallants, Nouveau Vélo en Afterpartees

Rens Peters ,

Hoewel Dutch Design Week vooral om design draait is er dit jaar ook voor de muziekliefhebber meer dan genoeg om van te genieten. Dutch Design Week, Effenaar en Friendly Fire pakken in oktober flink uit met het nieuwe muziekfestival DDW Music. Van 19 t/m 25 oktober zullen op diverse locaties in Eindhoven tientallen acts te zien zijn die mooi aansluiten op het vernieuwende karakter van DDW. In de Effenaar en het Muziekgebouw is er in dezelfde week plaats voor de grotere namen, waarvan Rufus Wainwright tot nu toe de blikvanger op het programma is.

Al enige tijd maakt de Effenaar met succes gebruik van verschillende locaties in de stad en doet er tijdens DDW nog een schepje bovenop. De hele week zijn een groot aantal acts te zien op zeven plekken in de stad: café Altstadt, Van Abbemuseum, Tuchthuis, Stroomhuis, café Wilhelmina, Arcade en Nul Zes. De nadruk is gelegd op het experiment en vernieuwing waarbij de genres uiteenlopen van elektronica tot garage. Tot nu toe zijn bevestigd: Ryley Walker, Throes + The Shine, BEA1991, Nouveau Vélo, Charlie Cunningham, Lonelady en Afterpartees. Voor bezoekers met een DDW passe-partout zijn de DDW Music concerten gratis toegankelijk. Als je alleen voor de muziek wilt gaan is de entree € 5,00 per concert (alleen verkoop aan de deur).

Naast deze concerten vinden er ook nog DDW Music Specials plaats. Deze grotere concerten zijn te zien in de Effenaar en het Muziekgebouw. Voor deze specials zijn losse kaarten verkrijgbaar. De Amerikaanse singer-songwriter Rufus Wainwright (25 okt in het Muziekgebouw), die een exclusieve Nederlandse show geeft, en het scheurende countryrockduo Two Gallants (22 okt in de Effenaar) zijn al bevestigd. De voorverkoop van Rufus Wainwright begint zaterdag 18 juli om 10:00 uur via de Effenaar en het Muziekgebouw.

Tot slot is er als afsluiting van DDW op 24 oktober ‘The Closing Party’. Een avontuurlijk feest waar elektronische muziek en design elkaar ontmoeten. Het programma van deze afsluiting en de complete line-up van DDW Music wordt medio september bekend gemaakt.