Clipprimeur: bekijk en beluister ‘Offline’, de eerste officiële release van Long Life Heads

Track van de Burger Records NL tape voorloper van debuut-EP

Patric Muris ,

We begonnen het jaar met de nieuwjaarsborreleditie van Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar. Daar presenteerde 3voor12/Eindhoven drie beloftevolle bands die het nog wel eens kunnen gaan maken in 2015: Aidan, Tamarin Desert en Long Life Heads. We volgen alle drie op de voet. Van Long Life Heads waren tot voor kort enkel nog maar wat demo’s te horen, maar de band is druk bezig met de afronding van de debuut-EP en daarvan is nu de eerste track te beluisteren. En te bekijken. Want vandaag is meteen een videoclip bij de eerste echte release gelanceerd. 3voor12/Eindhoven kreeg de primeur.

Long Life Heads, de nieuwe band rondom Woody & Paul, doet het helemaal anders dan voorheen. En dat betekent vooral op het eigen tempo en met een rock-‘n-roll attitude. De opnames van de EP zijn beëindigd, de band speelt al met gemak een set van driekwartier, maar online werd daar maar niks van prijsgegeven. Daar is nu verandering in gekomen. De release van de eerste EP komt dichterbij en in aanloop daarnaartoe is vandaag de eerste officiële track verschenen: ‘Offline’. Het nummer wordt meteen wijd verspreid, want hij zal ook verschijnen op de Burger Records NL tape, in goed gezelschap van Mozes and the Firstborn, Lookapony, Nouveau Vélo en No Waves & Sunrays. Ook voor de release van de EP wordt gekeken naar een label. Een exacte datum van de release is nog niet bekend, maar de band heeft laten weten dat het voorjaar van 2015 aangehouden mag worden. De releaseparty van de EP zal in een van de lentemaanden gehouden worden in Area51. 
 

 ‘Offline’ is opgenomen in de Electro Love studio van en door Arno van Landsbergen. Roel Blommers heeft het afmixen voor zijn rekening genomen. Voor de videoclip is footage gebruikt van het Limburgse festival Piet Naus Memorial waar de band als headliner iets voor middernacht het podium afsloot. Daarin is te zien dat het er op een concert van Long Life Heads heel anders aan toegaat dan tijdens de concerten van Woody & Paul vroeger. Zoals Woody al zei: “Fans van Woody & Paul moeten gewoon wegblijven.”