Tijdschema en bandupdates Club 3voor12/Eindhoven: de nieuwjaarsborreleditie met Aidan, Tamarin Desert en Long Life Heads

Wie speelt wanneer in de Effenaar op 9 januari en wat houdt de bands bezig?

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 9 januari organiseert 3voor12/Eindhoven in samenwerking met de Effenaar de eerste clubavond van het jaar. Het wordt een bijzondere editie, omdat er geproost wordt op een mooi, muzikaal nieuw jaar met de Eindhovense muziekliefhebbers. Met champagne. En met livemuziek. En hoe dat beter te doen dan met drie spraakmakende bands uit eigen stad die het volgens de redactie van 3voor12/Eindhoven zomaar eens zouden kunnen gaan maken in 2015, vragen we dan enigszins retorisch. Het begin van het jaar vraagt om dit soort uitspraken. Mocht je nog twijfelen, kom het dan voor jezelf zien. Dit is het tijdschema van de avond en het laatste nieuws rondom de clubavond-acts.

Zoals altijd zit er een opbouw in de avond: er wordt begonnen met een singer-songwriter, daarna speelt een psychedelische garagerockband en tot slot is er de nieuwe rock-'n-roll-band van Woody & Paul. En geloof ons: niet alleen een nieuwe band, maar ook een heel nieuw geluid.

Tijdschema van Club 3voor12/Eindhoven, de nieuwjaarsborreleditie:

Ontvangst (met champagne!): 20:30
Aidan: 21:00 - 21:30
Tamarin Desert: 21:45 - 22:15
Long Life Heads: 22:30 - 23:15/23:30
23:15/23:30: DJ's 3voor12/Eindhoven tot… net zo lang als dat het gezellig is

We spraken alle drie de bands en stelden ze voor op onze site. Zo vertelde Aidan dat hij ondanks zijn afwijzingen op diverse muziekopleidingen toch maar mooi even de regiofinale van Kunstbende won en vrijdag al voor de derde keer voor zijn dertigste in de Effenaar staat. Zeg nou zelf, hoeveel mensen kunnen hem dat nazeggen? Als zowel de jury van Kunstbende, de Effenaar als 3voor12/Eindhoven het in je zien zitten, dan mag je gerust als groot talent te boek staan. Aidan speelt vrijdag overigens niet alleen, maar met band. En dan zullen we veel bekenden zien, want zijn begeleidingsband bestaat deels uit dezelfde leden als de begeleidingsband van Iris Penning die vorig jaar nog haar album presenteerde op Club 3voor12/Eindhoven.

Om Tamarin Desert te interviewen is wel meer dan een korreltje zout nodig. De band is dol op absurditeiten, psychedelica en vooral optreden. Oh en op hun drummer: die moet 9 januari een extra spot krijgen, daar is de band het over eens. Ze vertelden ons naast die twee aardige demo’s een volwaardige single op te nemen en het blijkt een band van zijn woord, want de dag voor Club 3voor12/Eindhoven wordt een foto gedeeld vanuit de studio waar samen met Roel Blommers wordt gewerkt aan een nieuw nummer. En daarmee wil de band de muziekwereld gaan prikken. Vol verwachting klopt ons hart.

Long Life Heads hebben dezelfde doelstelling: een eerste echte release uitbrengen. De gruizige rockband rondom Woody & Paul doet het echt helemaal op zijn eigen manier: thuis demo’s opnemen, de studio in, evalueren, wikken en wegen en weggooien wat niet bevalt. En dat net zolang totdat er genoeg is overgebleven om een album uit te brengen. Naar verwachting komt dat er dit jaar, maar wanneer wordt echt niet losgelaten. Ondertussen speelt de band wel op veel leuke plekken en wordt de band nauwlettend gevolgd. De band heeft ook nog een primeur op onze site: voor de vijf Gouwe Lempkes werd maar één band genoemd. Met vijf verschillende platen. En ze moeten eigenlijk allemaal op één staan. Morgen de onthulling!

Mis het allemaal niet en proost met ons mee op 9 januari, tijdens Club 3voor12/Eindhoven, vanaf 20.30 uur in de kleine zaal van de Effenaar. Entree: €5,-. Voorverkoop: kassa Effenaar en Ticketmaster.